29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2023 12:28 | Son Güncelleme: 17.10.2023 12:39

Bernard Arnault dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sıraya düştü

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre serveti 6,8 milyar dolar azalan Bernart Arnault, ikincilik sırasını Jeff Bezos'a kaptırdı. Amazon hisselerindeki artışla Bezos, bu yıl servetine 49,3 milyar dolar ekledi
Bernard Arnault dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sıraya düştü

Bernard Arnault, lüks hisselerdeki satışların net servetini Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un altına düşürmesiyle dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunu kaybetti. Louis Vuitton ve Moet & Chandon gibi markaları bünyesinde barındıran Fransız lüks devi LVMH'nin kurucusu ve CEO'su olan Arnault'nun serveti, şirketin daha düşük satış artışı açıklamasından bu yana 6,8 milyar dolar azaldı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Arnault şu anda 155,1 milyar dolar serveti ile Bezos'un 156,3 milyar dolarının hemen altında yer alıyor. Arnault 2022'nin sonlarında, teknoloji hisseleri yüksek enflasyon karşısında zorlanırken Tesla CEO'su Elon Musk'ını geçerek gezegendeki en zengin kişi oldu. Mayıs ayında tekrar Musk'ın altına düştü. 74 yaşındaki Arnault Ekim 2022'den bu yana ikinci sıranın altına düşmedi.

Arnault'nun servetine vurulan darbe, enflasyondan korkan ABD'li tüketicilerden gelen talebin azalması ve Çin'deki sarsıntılı ekonomik toparlanma nedeniyle bu yıl lüksteki durgun satışları yansıtıyor. LVMH hisseleri, pazartesi günü toparlanmadan önce kazanç raporunu takip eden üç gün içinde Paris'te yaklaşık yüzde 10 düştü ve yıl için yüzde 1,9 düşüş gösterdi.

Buna karşın Bezos ve Musk teknoloji hisselerindeki toparlanmadan faydalandı. Musk, Tesla hisselerinin yüzde 106 artmasıyla bu yıl servetine 96,8 milyar dolar daha ekledi. Bezos'un serveti ise Amazon hisselerindeki yüzde 58'lik artışla birlikte bu yıl 49,3 milyar dolar arttı.