24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.11.2022 11:03 | Son Güncelleme: 03.11.2022 11:11

Bloomberg: Elon Musk, Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkaracak

New York Times'ın ardından ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg de Elon Musk'ın 3 bin 700 kişiyi yani Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkaracağını yazdı
Bloomberg: Elon Musk, Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkaracak

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın, cuma günü şirketin CEO'su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal ile hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde'yi işten çıkarmasının ardından New York Times, 1 Kasım'dan önce şirket genelinde toplu işten çıkarmalar olacağını yazdı. Elon Musk, New York Times'ın bu iddiasını yalanladı.

Söz konusu işten çıkarma iddialarıyla ilgili Reuters haber ajansının yorum talebine Twitter’dan yanıt verilmedi. Dünyanın en zengin insanının yalanlamasına rağmen ABD merkezli bir diğer haber kuruluşu Bloomberg, Musk'ın 3 bin 700 kişiyi işten çıkaracağını yazdı. Bu sayı, Twitter'ın toplam çalışan sayısının yaklaşık yarısına denk geliyor ve New York Times'ın haberi ile örtüşüyor.  Bloomberg ayrıca Elon Musk’ın şirketteki uzaktan çalışma politikasını bitirmeyi hedeflediğini, çalışanların artık bazı istisnalar haricinde ofise gelmelerinin isteneceğini yazdı.

İki köklü gazete haberlerinin arkasında dursa da sosyal medya devinden henüz işten çıkarmalar ya da yeniden yapılanma başladı. Tartışmalar şimdilik Musk'ın mavi tik için 8 dolar alma kararı üzerinden devam ediyor.