26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2022 10:11 | Son Güncelleme: 21.11.2022 10:18

Bob Iger Disney’in CEO’luk koltuğuna yeniden oturdu

Hisselerindeki keskin düşüşü tersine çevirmeye çalışan Disney, Bob Iger'ı CEO'luk görevine geri getirdi. Şirkette 15 yıl CEO'luk yapan Iger, hem durumu toparlamaya hem de yeni bir CEO bulunmasına yardımcı olacak
Bob Iger Disney’in CEO’luk koltuğuna yeniden oturdu

Walt Disney Co., bir dizi hayal kırıklığı yaratan sonucun ardından Bob Chapek'in yerine CEO olarak eski lider Bob Iger'ı geri getirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 15 yılı CEO olarak dahil olmak üzere Disney'de 40 yıldan fazla çalışan 71 yaşındaki Iger, iki yıllığına hizmet etmeyi kabul etti ve kalıcı bir lider bulunmasına yardımcı olacak. 

Yönetim Kurulu Başkanı Susan Arnold yaptığı açıklamada, “Kurul, Disney giderek daha karmaşık bir endüstri dönüşümü dönemine girerken, Bob Iger'in bu önemli dönemde şirkete liderlik edecek benzersiz bir konuma sahip olduğu sonucuna vardı” dedi. 

Iger, en azından 1970'lerden bu yana en kötü yıllık kaybına doğru giden Disney hisselerindeki keskin düşüşü tersine çevirmeye çalışacak. Iger’in, şirket düşmekte olan bir kablolu TV işini yönetirken, Disney+ hizmeti için büyümeyi alevlendirmeye çalışırken harcamaları dizginlemesi gerecek.  Disney hisseleri Mart 2021'de 203,02 dolarla zirve yaptı ve 18 Kasım'ı yıllık yüzde 41 düşüşle 91,80 dolardan kapattı.

Şirket görev değişimini duyurmadan hemen önce çalışanlara gönderdiği bir e-postada Iger, işe "İnanılmaz bir şükran ve alçakgönüllülük duygusu ve itiraf etmeliyim ki biraz şaşkınlıkla" döneceğini söyledi. Pazartesi günü ve önümüzdeki haftalarda çalışanların kendisinden ve şirket liderlerinden daha fazla haber alacağını belirterek "Oldukça zorlu zamanlardayız  ancak daha önce söylediğimi duyduğunuz gibi ben iyimserim" dedi. Iger, 2005'ten 2020'ye kadar Disney'de CEO idi ve bu süre zarfında şirket Pixar, Marvel ve Lucasfilm'i satın aldı ve Disney+ yayın hizmetini başlattı.