19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.04.2023 13:26 | Son Güncelleme: 02.04.2023 13:39

Credit Suisse'i devralan UBS'in işten çıkarma planı: İşgücünü yüzde 30 azaltacak

Özel bir anlaşmayla Credit Suisse'i devralan UBS'in işgücünün yaklaşık yüzde 30'unu işten çıkaracağı öne sürüldü. İsviçre gazetesinin haberine göre birleşmeyle çok büyük bir istihdama sahip olacak banka 11 bin kişinin işine son verebilir
Credit Suisse'i devralan UBS'in işten çıkarma planı: İşgücünü yüzde 30 azaltacak

Credit Suisse'i devralan UBS, istihdamı azaltmayı planlıyor. İsviçre gazetesi Tages-Anzeiger'in ismini vermediği üst düzey bir UBS yöneticisine dayandırdığı haberine göre Credit Suisse ile birleşecek banka, işgücünü yüzde 20-30 oranında azaltmaya hazırlanıyor.

UBS, İsviçre hükümeti, merkez bankası ve piyasa yetkilileri tarafından ülkenin finansal sistemindeki krizi önlemek için tasarlanan bir anlaşmayla Zürih'teki rakibi Credit Suisse'i 3,3 milyar dolar karşılığında satın almayı kabul etti. Ancak küresel çapta finansal istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak üzere tasarlanan anlaşma, 1.6 trilyon dolarlık varlığa ve dünya çapında 120 binden fazla personele sahip yeni bir bankanın büyüklüğüne ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi. İsviçre gazetesine göre banka ülkede yaklaşık 11 bin kişiyi işten çıkarabilir. 

"Birleşmenin büyük olması sorun çıkarmıyor"

UBS'e yeniden CEO olarak dönecek olan Sergio Ermotti ise bankanın büyüklüğüne dair endişesi olmadığını dile getirdi. Ermotti, İtalyan Il Sole 24 Ore gazetesine verdiği demeçte, "UBS ve Credit Suisse'i bir araya getirsek bile, uluslararası bankacılık grupları arasında büyüklük açısından en üst sıralarda yer almayacağız. Bu açıdan bakıldığında aşırı büyük olmasına dair sorunu ortaya çıkmıyor" dedi. 

Ermotti, tarihi satın almayı denetlemek üzere Ralph Hamers'ın yerine geçerek 5 Nisan'da görevine başlayacak. 2014-2020 yılları arasında aynı pozisyonda görev yapan İsviçreli bankacı, kapsamlı bir yeniden yapılandırma deneyimine sahip. 

İsviçre'de, yeni birleşik grubun pazar payının kanton kreditörleri veya Raiffeisen Group'un pazar payından daha yüksek olmayacağını belirten Ermotti, ülkede önemli bir konuma sahip olacağı tek segmentin çok uluslu şirketlere verilen krediler olduğunu sözlerine ekledi. Ermotti, bu alanda uluslararası rekabetle karşılaşacaklarını söyledi.