25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.03.2023 08:54 | Son Güncelleme: 29.03.2023 09:02

UBS, Credit Suisse anlaşmasını yönetmesi için eski CEO Sergio Ermotti'yi geri getiriyor

UBS, iflas etmek üzereyken satın aldığı Credit Suisse anlaşmasını yönetmek için eski CEO'su Sergio Ermotti'yi şirkete geri getirdi
UBS, Credit Suisse anlaşmasını yönetmesi için eski CEO Sergio Ermotti'yi geri getiriyor

UBS, iki yıldan biraz daha fazla bir süre görev yaptıktan sonra Ralph Hamers'ın yerine eski CEO'su Sergio Ermotti'nin göreve geri döndüğünü açıkladı. Şirket, deneyimli bankacıyı Credit Suisse'in karmaşık satın alma sürecini yönetmek için görevlendirdi. 

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Swiss Re'nin yönetim kurulu başkanı olan Ermotti, önümüzdeki hafta yapılacak yıllık genel kurul toplantısının ardından dokuz yıl yaptığı görevini yeniden üstlenecek. Hamers ise bir geçiş dönemi için bankada kalacak. 

UBS, Credit Suisse'in yatırımcıların, müşterilerin ve diğer bankaların güvenini kaybetmesinin ardından bu ayın başlarında en yakın rakibini satın almayı kabul etti. İki büyük bankanın on yıllardır gerçekleştirdiği ilk birleşme adımı, UBS'in odaklandığı varlık yönetimi işini genişletmek için önemli bir potansiyel sunarken, gerçekleştirilmesi karmaşık bir iş vaat ediyor.

"Ülkenin çıkarları için ayrılmayı kabul etti"

UBS'den yapılan açıklamada Hamers'in yeni birleşmenin, İsviçre finans sektörünün ve ülkenin çıkarlarına hizmet etmek üzere görevinden ayrılmayı kabul ettiği belirtildi. Ermotti 2011'den 2020'ye kadar CEO olarak görev yaptı. Görev süresi boyunca, hilekar bir tüccarın bankaya milyarlarca dolara mal olmasının ardından yönetim politikalarını yeniledi ve borç vereni daha riskli ticaretten uzaklaştırıp para yönetimine yöneltti. Hamers'ın misyonu, UBS'yi dijital çağa çekmek ve daha geniş bir varlıklı müşteri grubuna hizmet vererek büyümekti. Ancak, geçen yıl ABD'li Wealthfront firmasını satın alma anlaşmasının iptal edilmesiyle bu stratejinin önemli bir parçası ortadan kalktı.