29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.02.2024 18:02 | Son Güncelleme: 04.02.2024 18:20

Dev Fransız bankası yüzlerce çalışanının işine son verecek

Fransa'nın borsada işlem gören üçüncü büyük bankası Societe Generale'in CEO'su Slawomir Krupa, şirket kârını artırmak adına maliyetleri düşürmek için bu yıl kendi ülkesinde yaklaşık 900 çalışanını işten çıkaracak
Dev Fransız bankası yüzlerce çalışanının işine son verecek

Reuters'ın haberine göre işten çıkarmalar çoğunlukla bankanın Fransa'nın başkentindeki La Defense iş merkezindeki IT ve diğer destek fonksiyonlarını kapsayacak.

İşgücünde daralma hamlesi henüz duyurulmadığı için isimlerini vermek istemeyen kaynaklar, işten çıkarmaların gönüllü ayrılmalar yoluyla yapılacağını da sözlerine ekledi.

Reuters'a konuşan bir kaynak, işten çıkarmaların tam sayısının 900 ila 1000 arasında olacağını ve bunun toplam Fransız işgücünün yüzde 2'sinden azını temsil ettiğini söyledi. Şirketin 2023 yarı yıl mali raporuna göre SocGen, Fransa'da yaklaşık 52 bin, dünya genelinde ise yaklaşık 112 bin kişiyi istihdam ediyor.

İşten çıkarmalarla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayan banka, önümüzdeki hafta 8 Şubat'ta yıllık kazançlarını açıklayacak.

1,7 milyar euro'luk tasarruf hedefi

SocGen'in hisse senedi fiyatını ve karlılığını canlandırmakla görevlendirilen Krupa, geçtiğimiz Eylül ayında yatırımcılara 2026 yılına kadar maliyetleri yaklaşık 1,7 milyar euro azaltacağını söyledi.

Fransız Les Echos gazetesi işten çıkarmalarla ilgili haberi ilk olarak Cumartesi günü okuyucularıyla paylaşmıştı.