22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2024 10:34 | Son Güncelleme: 22.10.2024 10:36

Dolce & Gabbana CEO'su: Halka arzı düşünebiliriz

İtalyan lüks devi Dolce & Gabbana CEO'su Alfonso Dolce, şirketinin gelecekte halka arzını düşündüğünü ancak şimdilik önceliklerinin işletmeyi daha da güçlendirmek olduğunu söyledi
Dolce & Gabbana CEO'su: Halka arzı düşünebiliriz

Milano Fashion Global Summit 2024'e katılan Dolce & Gabbana CEO'su Alfonso Dolce kendisine yöneltilen halka arz sorusuna yanıt verdi. Dolce "Halka arz konusuna açığız ancak öncelikle işimizi sağlamlaştırmak istiyoruz" dedi. "Pek çok ailenin sosyal sorumluluğunu taşıyoruz" diye ekleyen Dolce, şirketin çalışanlarına ve ona tedarik sağlayan şirketlerde çalışanlara atıfta bulundu.

Temmuz ayında Dolce, Corriere della Sera'nın haftalık eki L'Economia'da yayınlanan bir röportajında moda şirketinin sermayesini kote etme ya da diğer yollarla yeni yatırımcılara açmayı değerlendirmeye hazır olduğunu söylemişti. Domenico Dolce ve Stefano Gabbana şirketi 1985 yılında kurdular ve halen yaratıcı yönetimden sorumlular. Doğrudan varisleri bulunmayan Alfonso ve Domenico Dolce kardeştir.

'Yeni yollar keşfetmeliyiz'

Temmuz ayında Oksijen'e konuşan Alfonso Dolce, moda endüstrisini bekleyen en büyük zorluklara yönelik "Günümüzdeki en büyük zorluklardan biri, aşırı bağlantılı ve sürekli uyarılan bir dünyada öne çıkmak ve kendimizi farklı kılmaktır. Görüntüler, ikonlar ve trendlerle bombardımana tutuluyoruz ve bunlar bazen viral hale geliyor. Bu yüzden, meraklı olup değişimleri gözlemlemeli, yeni yollar keşfetmeliyiz. Ancak, en iyi yaptığımız işe bağlı kalmalıyız. Kendimizi yenilemek önemlidir ama her zaman değerlerimize ve özümüze sadık kalmalıyız" açıklamasını yaptı. 

NYT daha önce Dolce & Gabbana'nın çıkardığı köpek parfümünü sayfasına taşımıştı. Şirket parfümün hayvanlar için ürünlerin güvenliğini onaylayan bağımsız bir veterinerlik kuruluşu olan İtalya merkezli Safe Pet Cosmetics tarafından onaylandığını söylese de uzmanları ikna edememişti.