03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2023 13:32 | Son Güncelleme: 17.06.2023 16:08

Ekonomide değişiklik sinyali: Yabancı yatırımcılar Türk hissesi alımlarını artırdı

Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı olarak da Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının ardından piyasalarda ekonomi politikalarında değişiklik beklentisi sürüyor. Atamaların ardından yabancı yatırımcıları 262 milyon dolarlık Türk hisse senedi aldı
Ekonomide değişiklik sinyali: Yabancı yatırımcılar Türk hissesi alımlarını artırdı

Yabancı yatırımcılar, Türkiye'de ekonomi yönetimindeki revizyonun ortodoks politikalara dönüş beklentilerini tetiklemesinin ardından son altı ayın en yüksek oranıyla Türk hisse senetlerine akın etti. Son merkez bankası verilerine göre, denizaşırı yatırımcılar 9 Haziran'ın bittiği haftada net 262 milyon dolarlık Türk hisse senedi satın aldı. Bloomberg'e göre Aralık ayından bu yana görülen en büyük giriş. Aynı hafta ülke tahvillerine net giriş 25 milyon dolar oldu. 

Türkiye'de enflasyonla mücadele ederken kullanılan geleneksel olmayan ekonomi politikalarına dair endişeler, yabancı yatırımcıların son yıllarda Türk hisse senetlerini satmasına yol açtı. Yeni veriler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki eski Wall Street bankacısı olan Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ı ülkenin maliyesini yönetmek üzere atamasıyla aynı döneme denk geldi ve piyasalarda Türkiye'nin daha ortodoks bir yaklaşım benimseyebileceği iyimserliği körükledi.