27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2022 12:29 | Son Güncelleme: 10.09.2022 12:36

Elon Musk'tan Apple ile iş birliği sinyali

Elon Musk, iPhone'un yeni uydu özellikleri için Starlink bağlantısını kullanma konusunda Apple ile görüştüklerini duyurdu
Elon Musk'tan Apple ile iş birliği sinyali

Teknoloji devi Apple'ın her yıl eylül ayında gerçekleşen bir etkinliği daha geride kaldı ancak etkileri yeni başladı. Yeni iPhone 14, AirPods Pro 2 ve Apple Watch serisinin tanıtıldığı etkinlikte en çok konuşulan konularda bir tanesi de uydu bağlantısı özelliği oldu. Yakın zamanda Türkiye’de kullanılmayacak olan bu özellik kabaca telefonların çekmediği durumda hayat kurtarması için tasarlandı. Uydu aracılığıyla acil SOS gibi de adlandırılabilir.

Apple Globalstar uydularına güveniyor

Söz konusu özellik yeni iPhone'ların tamamında yer alıyor. Örneğin yaralı bir sporcu dağda mahsur kaldı ve internet çekmiyor. İşte tam da bu noktada uydu aracılığıyla yardım istemesi mümkün hale geliyor. Yaralı sporcu bu özellikle beraber telefonunu çok uzaktaki, hızlı hareket eden bir iletişim uydusuna yönlendirmesi talimatını veriyor. iPhone’ları satın aldıktan sonra yaklaşık iki yıl boyunca kullanıcıların kullanabileceği bu özellik için Apple'ın Globalstar uydularına güvendiği söyleniyor. Ancak Elon Musk'ın açıklamaları söz konusu özellik için bir işbirliği arayışı olduğunu gösteriyor.

Tesla, SpaceX CEO’su, Apple ile yeni uydu üzerinden bağlantı sağlayan acil SOS özelliği özelinde görüştüklerini söyledi. Musk, Twitter hesabında “Apple ile Starlink bağlantısı hakkında bazı umut verici görüşmeler yaptık. iPhone ekibi kesinlikle süper akıllı” dedi ve uzaydan internet için donanım ve yazılım konusundaki uyumun çok önemli olduğuna dikkat çekti. Apple ise konu hakkında şimdilik sessiz kalmayı tercih etti.