29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 29.11.2022 09:16 | Son Güncelleme: 29.11.2022 09:28

FTX'in ardından kripto platformu BlockFi da iflas başvurusunda bulundu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in çöküşünün ardından, ABD merkezli kripto para platformu BlockFi de iflas başvurusunda bulundu
FTX'in ardından kripto platformu BlockFi da iflas başvurusunda bulundu

FTX'teki hızlı düşüşün etkileri devam ediyor. Kripto kredi kuruluşu BlockFi iflas başvurusunda bulundu  ve ileride daha fazla kurumsal başarısızlığın oluşacağına dair endişeleri körükledi. BlockFi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, iflas başvurusunu "FTX ve ilgili tüzel kişiler dahil olmak üzere karşı taraflarının BlockFi'ye borçlu olduğu tüm yükümlülükleri geri almaya odaklanmak" için kullanacağını söyledi ve kurtarmaların muhtemelen FTX'in kendi iflası nedeniyle erteleneceğini de sözlerine ekledi. 

New Jersey'de yapılan başvuruda, BlockFi'nin varlık ve yükümlülüklerinin her birinin 1 ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtiliyor. Şirket yaptığı açıklamada, elinde yaklaşık 257 milyon dolar nakit bulunduğunu ve işçilik maliyetleri de dahil olmak üzere giderleri önemli ölçüde azaltmak için dahili bir plan başlattığını söyledi. FTX US, şirketin dilekçesinde 275 milyon dolarlık krediyle en büyük teminatsız alacaklılarından biri olarak listeleniyor. 

650 bin müşterisi bulunan platform, önceki aylarda likitide sıkışıklığına girdi. Ancak Temmuz'da FTX ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması yaparak kurtulmuştu. FTX’in iflası sonrası BlockFi para çekimlerini durdurmuştu.