14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.11.2022 17:34 | Son Güncelleme: 13.11.2022 10:19

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın 10 milyar dolar kaçırdığı iddia edildi

İflas başvurusunda FTX'in patronu Sam Bankman-Fried'ın 10 milyar dolarlık fonu diğer şirketine gizlice transfer ettiği ortaya çıktı. Üstelik paranın 1 milyar dolarlık kısmı buhar oldu
FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın 10 milyar dolar kaçırdığı iddia edildi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’te iflasıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Reuters’ın son olarak ortaya atılan siber saldırı/ hack iddialarının aksine; FTX’in kurucusu olan ve iflas başvurusuyla birlikte dün istifa eden CEO Sam Bankman-Fried’ın, müşterilere ait 10 milyar doları, kendi işlem şirketi Alameda Research’e transfer ettiğini yazdı. Dahası, FTX müşterilerine ait en az 1 milyar dolar ortadan yok oldu. İsmini açıklamak istemeyen kaynaklar buhar olan meblağın daha fazla olduğunu iddia etti. 

FTX’in müşteri fonlarını Alameda’ya aktardığı biliyordu ancak ortadan kaybolan fonlar ilk kez gündemde

Reuters’a yazılı mesaj gönderen Bankman-Fried, gizlice para transferi iddiasını yalanlarken, bir yanlış anlama olduğunu öne sürdü. FTX ve Alameda ise konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Arka kapı yazılımı tespit edildi

Reuters, FTX’in hukuk ve finans ekiplerinin incelemesinde ayrıca Bankman-Fried’in muhasebe sisteminde arka kapı olarak tanımlanan bir yazılım kullandığının ve bu yazılım sayesinde denetçiler fark etmeden şirketin mali kayıtlarının değiştirilebildiğinin ortaya çıktığını yazdı. 10 milyar dolarlık gizli transferin de bu yazılım sayesinde yapıldığı tahmin ediliyor.