26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.09.2022 20:04 | Son Güncelleme: 30.09.2022 20:16

Hermès çanta müzayedede 352 bin euro'yla rekor fiyata satıldı

Hermès'in adını Grace Kelly'den alan ünlü modellerinden biri Himalaya Retourné Kelly 25, Paris'te düzenlenen müzayedede 352 bin 800 euro'ya satıldı
Hermès çanta müzayedede 352 bin euro'yla rekor fiyata satıldı

Çantaları bir statü göstergesi haline gelen Hermès, Sothbey’s müzayedesinde rekor kırdı. Paris’teki müzayedede lüks çanta, 352 bin 800 euro’ya satıldı. Sanat komisyoncuları, Himalaya Retourné Kelly 25 model çantanın tahmin edilen fiyatın üç katına satıldığını ve 100 bin ila  120 bin euro arasında tahmin edilen değerini fazlasıyla aştığını söylediler.  

En çok arzu edilen çantalardan biri

Timsahderisi çantanın astarlı iç kısmı keçi derisinden yapıldı. Sotheby’s yetkililerinin söylediğine göre çanta oldukça küçük üretildi. Himalaya Niloticus Timsahının derisinden yapılan 28 cm'lik aksesuar, Hermès tutkunları tarafından dünyanın en çok arzu edilen el çantalarından biri olarak tanımlanıyor. 

Fotoğraf: Sothbey’s

"Gerçek bir yatırım"

Sotheby's'in çanta ve aksesuar başkanı Morgane Halimi, modelin şaşırtıcı satışını uzun vadede gerçek bir yatırım olarak nitelendirerek, Bloomberg'e elde edilmesi en zor çantalardan biri olduğunu söyledi. Halimi'nin butik katlarda on binlerce olduğunu söylediği ikonik çanta, adını 1956'da Hollywood yıldızı ve Monako Prensesi Grace Kelly'den aldı. Monte Carlo'da bulunan lüks çanta tedarikçisi Vendome'a ​​göre Kelly modelinin ortalama fiyatı son yedi yılda ikiye katlandı.

Himalaya Retourné Kelly 25'in satışı, Sotheby’s için rekor olsa da aslında bir Hermès için ufak bir miktar. Geçen kasım ayında Francois Pinault'un sahibi olduğu müzayede evi Christie's tarafınmdan bir Himalaya Retourne Kelly çantası 460 bin 476 euro’ya satıldı. Bu nedenle bir çanta içinde en pahalı satış rekoru ünvanı Christie’s’in. 

Bloomberg'in haberine göre müzayedeci, yine bu yıl üretilen Himalaya Sellier Kelly 25 çantasının da görücüye çıkmasının beklendiği bir müzayedeyi 3 Kasım’da düzenleyecek.  The Times'a göre Hermès çantaları, dün geceki satışla artan popülaritesini ve lüks çantaların değerli yatırımlar olarak görüldüğünü bir kez daha ortaya koydu.