25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.06.2023 11:51 | Son Güncelleme: 07.06.2023 12:06

Hollywood'lu yapımcı Peter Chernin, Türk şirket Karga Seven'ı satın aldı

Rise of Empires: Ottoman ve Pera Palas'ta Gece Yarısı gibi yapımlarla bilinen Karga Seven yapım şirketi, Hollywood'lu yapımcı Peter Chernin tarafından satın alındı
Hollywood'lu yapımcı Peter Chernin, Türk şirket Karga Seven'ı satın aldı

Hollywood'un deneyimli yapımcılarından Peter Chernin yaptığı açıklamada şirketi North Road'un ilk büyük uluslararası satın almalarından biri olarak Türk film ve televizyon şirketi Karga Seven Pictures'ı satın aldığını duyurdu.

"Önemli bir başarı"

Los Angeles-İstanbul merkezli Karga Seven, Netflix'te yayınlanan Rise of Empires: Ottoman ve Pera Palas'ta Gece Yarısı gibi popüler yapımlarla tanınıyor. Şirketler anlaşma değerini açıklamadı. North Road Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Chernin, "Küresel çapta ve yüksek kaliteli içerik hacmi göz önüne alındığında, Türkiye North Road'un daha geniş uluslararası stratejisine mükemmel bir şekilde uyuyor ve Karga 7'nin stüdyomuza eklenmesi önemli bir başarı" dedi.

Karga Seven'in kurucuları Sarah Wetherbee, Emre Şahin ve Kelly McPherson liderlik görevlerini sürdürecek, Wetherbee ve Şahin küresel eş CEO'lar olarak görev yapacak. McPherson, yeni işe alınan Ömer Müjdat Özgüner ile birlikte şirketin Türkiye CEO'su olarak İngilizce içeriklerin başına geçecek.

Ford v Ferrari, Planet of the Apes'in yeni versiyonu ve Hidden Figures gibi filmlerle tanınan Chernin, 2022 yılında ABD ve yurtdışındaki satın almaları finanse etmek için özel sermaye şirketleri Providence ve Apollo'dan 800 milyon dolar topladıktan sonra North Road'u kurmuştu. Temmuz 2022'de Chernin, Red Arrow Studios'un ABD operasyonlarını yaklaşık 200 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla satın aldı ve Chernin'in kendi adını taşıyan film ve televizyon yapım şirketi Chernin Entertainment'ı diğer iki stüdyo ile birleştirdi.