27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.08.2023 14:48 | Son Güncelleme: 31.08.2023 14:54

İstanbul’da okul servislerinde yeni dönem: İki seçenek sunulacak

Okulların açılmasına kısa süre kala İstanbul'da servislerle ilgili yeni bir karar alındı. Özel Hizmet bedeli adı altında belirlenen standardın üstünde hizmet veren servis taşımacısı, standart tarife için gelen talepleri karşılamakla yükümlü olacak. Özetle Megakent'te ikili tarife dönemi başlıyor
İstanbul’da okul servislerinde yeni dönem: İki seçenek sunulacak

Türkiye’de eğitim öğretime yaz tatili nedeniyle verilen ara sona ermek üzere. Aileler yeniden okul masraflarını hesaplamaya girişti. Bu masraf kalemlerinden biri de servis ücretleri... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) tarifesine göre rehber personel ücreti de eklendiğinde 0-25 kilometre arası ücret 1755-4104 TL arası olabilir. Bunun üstünde ücret talep etmek yasa dışı. Ama özel okullarda fiyat 3-4 bin TL’den başlıyor. Sözleşmelerde de ismi “özel hizmet bedeli” olarak kaydediliyor. Tam da bu nedenle UKOME ağustos ayı olağan toplantısında, okul servisleri ile ilgili yeni bir karar alındı.

Standart tarife zorunlu olacak

UKOME oy çokluğuyla kabul edilen düzenlemeye göre, kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarife uygulayanlardan, UKOME standartlarında da hizmet vermesi istenecek.

İki seçenek sunulacak

UKOME tarafından belirlenen standardın üstünde hizmet veren servis taşımacısı, standart tarife için gelen talepleri de karşılamakla yükümlü olacak. Böylece ikinci bir seçenek oluşturularak, daha düşük fiyattan da servis hizmeti sunulması hedefleniyor.