04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2022 15:41 | Son Güncelleme: 04.11.2022 16:47

Jeff Bezos ile Jay Z, Amerikan futbolu takımı Washington Commanders'ı alıyor

Jeff Bezos ve şarkıcı Jay Z, Washington Commanders takımını satın almaya hazırlanıyor. Söz konusu anlaşma gerçekleşirse bir spor kulübü için yapılacak en yüksek harcama olacak.
Jeff Bezos ile Jay Z, Amerikan futbolu takımı Washington Commanders'ı alıyor

Bloomberg ve Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post; 58 yaşındaki milyarderin, müzik endüstrisi devi Jay-Z ile işbirliği yaparak Amerikan futbolu takımı Washington Commanders'ı satın almaya hazırlandığını yazdı. Financial Times ise Bezos takım için 5.5 milyar doları gözden çıkarabileceğini sayfalarına taşıdı. Başka yatırımcıların da niyeti olduğu anlaşma bahsedildiği gibi bir rakama imzalanırsa bu bir spor kulübü için yapılacak en yüksek harcama olacak.

Krizi aşmaya çalışıyorlar

 

İstifa baskılarıyla karşı karşıya olan Washington Commanders'in sahipleri Dan ve Tanya Snyder çarşamba günü yaptıkları açıklamada, finansal zorlukları aşmak için kulübün satışı da dahil formüller aradıklarını duyurdu. Bu kapsamda potansiyel işlemleri değerlendirmesi için Bank of America ile anlaşıldı. 

Elbette Bezos ile Jay Z'in olası ortaklığı potansiyel alıcıların işini neredeyse imkansızlaştırıyor. Bezos, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zenginleri listesinde dördüncü sırada yer alıyor. Sportico'ya göre, en son 2016'da galibiyet rekoru kıran Commanders'ın tahmini piyasa değeri yaklaşık 4,8 milyar dolar.  Financial Times'ın yazdığı 5,5 milyar dolar bir yana, bu fiyat bile, Rob Walton liderliğindeki bir grubun bu yılın başlarında NFL'in Denver Broncos'u için ödediği 4,65 milyar doları geçerek yeni bir rekor kıracak. 

Satın Alma Çılgınlığı

Amazon.com şirketinin kurucusu olan Bezos, son yıllarda bir satın alma çılgınlığı içinde. 2020 yılının başlarında Beverly Hills'te dokuz dönümlük bir malikane için 165 milyon dolar ödemeyi kabul ederek Los Angeles bölgesinde bir ev için rekor kırdı. Ayrıca, yapımı muhtemelen 500 milyon dolardan fazlaya mal olan ve bu yılın başlarında neredeyse bir Hollanda köprüsünün sökülmesine neden olduğu için dikkatleri üzerine çeken 417 fit uzunluğunda bir süperyat yaptırdı. Asıl adı Shawn Carter olan 52 yaşındaki Jay-Z, daha önce NBA takımlarından Brooklyn Nets'in azınlık sahibiydi.