12 Mayıs 2025, Pazartesi Gazete Oksijen
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 23.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 23.06.2023 04:30

Manolo Blahnik erkek ayakkabısında büyüyor

Daha çok kadın ayakkabılarıyla, özellikle stiletto’larıyla bilinen Manolo Blahnik erkek ayakkabısında da hızlı adımlar atmaya kararlı görünüyor. Şirket, Londra’da turistik alışverişin en canlı olduğu dönem olan temmuz-ağustosta Harrods’ta bir pop-up mağaza açıyor
Manolo Blahnik erkek ayakkabısında büyüyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Gösterişli İspanyol markası, dünyanın en çok izlenen dizilerinden Friends’deki bir replikle ününe ün katmıştı. Dizi karakterlerinden Carrie Bradshaw’un silahlı soyguncuya “Fendi çantamı alabilirsin, yüzüğümü ve saatimi de… Ama Manolo Blahnik’lerime dokunma lütfen…” diye yalvarması olay olmuştu.

Markanın kurucusu Manuel “Manolo” Blahnik Rodriguez 1942’de Kanarya Adaları’nın Santa Cruz kentinde doğdu. Babası Çek asıllı, annesi İspanyol’du. Manolo, annesinin ailesine ait muz plantasyonunda büyüdü.
Cenevre ve Paris’te sanat okuduktan sonra Londra’ya taşındı. Bir butiğin satın alma bölümünde çalışıyor, aynı zamanda Vogue’un İtalya’daki erkek dergisi L’Uomo Vogue’a makaleler yazıyordu.

Bir ABD seyahati sırasında Amerikan Vogue’un genel yayın yönetmeni Diane Vreeland ile tanışma fırsatı buldu. Manolo’nun kadın ayakkabısı çizimlerine bayılan Vreeland, bu işte ısrarlı olmasını önerdi. Öneriyi dikkate alan Blahnik 1971’de 2 bin sterlin kredi alarak ilk mağazasını Londra’da açtı.

Bugün dünyanın en büyük kentlerinde mağazaları bulunan Blahnik dünyanın en iyi giyinen erkekleri arasında gösteriliyor. Blahnik, 1974’te İngiltere Vogue’un kapağına çıkarak, bu alanda Helmut Berger’den sonra ikinci erkek olmuştu. 

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın