19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.08.2022 10:48 | Son Güncelleme: 23.08.2022 11:03

Netflix hisseleri, S&P 500’ün en kötü performans gösteren hisseleri oldu

Bu yıl hisseleri yüzde 60’tan fazla düşen Netflix, S&P 500’de hisseleri en kötü performans gösteren şirket oldu. Hisse notu tut'tan sat'a düşen şirket değer kaybetmede devam etti
Netflix hisseleri, S&P 500’ün en kötü performans gösteren hisseleri oldu

Bu yıl büyük kayıplar yaşayan Netflix hisseleri, haftaya başlarken yüzde 6’nın üzerinde değer kazanmasına rağmen, S&P 500*'de en kötü performans gösteren hisselerden biri olmaktan kaçamadı ve hisse başına yüzde 6'dan fazla düşüşle 226 doların altına indi.

*Standard & Poor's (S&P) ABD'de bulunan bir uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu. S&P 500 ABD’de borsalarda işlem gören 500 büyük şirketin hisse senedi performansını izleyen bir borsa endeksidir. En çok takip edilen hisse senedi endekslerinden biridir. Amerikan hisse senedi piyasasının yaklaşık yüzde 75'ini kapsar.

CFRA Research Araştırma Direktörü Kenneth Leon'a göre, Temmuz ortasında düşük bir noktaya ulaştığından bu yana yüzde 40'tan fazla kazanç elde eden Netflix hisseleri 2022'nin sonuna kadar düşük performans gösterecek. 

Leon, müşterilerine yakın zamanda verdiği bir notta hisse senedi tavsiyesini “tut”tan “sat”a çevirdi ve fiyat hedefini de hisse başına 7-238 dolar arasına düşürdü. Bu oran cuma günkü kapanış seviyelerinden biraz daha düşüktü. Leon, “Netflix'in ana katalizörü olan yeni reklam ödemeli abonelik planlarının tanıtılması 2023'e kadar gerçekleşmeyebilir” dedi. 

CFRA analisti, Netflix'in son çeyrekte düşük kar ve serbest nakit akışıyla mücadele ederken, bu metriklerin iyileşmesi gerektiğini söylese de enflasyon ve düşük isteğe bağlı tüketici harcamaları karşısında zorlanacağını belirtti.

Şirketin hisse senetleri bu yıl yüzde 60'tan fazla kaybetti. Son birkaç ayda şirketin abone artışının yavaşlaması ve rakip platformlarla artan rekabetle karşı karşıya kalması nedeniyle daha fazla düşüş yaşandı.  

Çoğunluk hisseleri satıyor

Finansal veri şirketi FactSet'e göre Netflix hisseleri üzerine çalışan yaklaşık 50 Wall Street analistinden üçte birinden biraz daha azı, hisse üzerinde hala "satın alma" derecesine sahip ancak bu oran bir yıl önceki miktarın yarısından az.  Netflix hisselerinin sahipleri son altı ayda çoğunlukla hisseleri satıyor olsa da serbest yatırım fonları hisselerin net alıcısı oldu. FactSet verilerine göre yatırım danışmanları ve özel servet yöneticileri net satıcılar olurken, özellikle yatırım fonları açık ara farkla en hızlı şekilde hisseleri düşürdü. 

Netflix 2020’deki pandemi döneminde evde kalma önlemlerinin artmasıyla o yıl yaklaşık yüzde 70 yükseldi. 2022’de ise yatırımcılar geri çekilirken işler tersine döndü ancak piyasa 16 Haziran'daki düşük noktasından toparlanırken Netflix, S&P 500'deki en iyi performans gösteren hisse senetlerinden biri olmaya devam ediyor. Platformun hisseleri o zamandan bu yana kabaca yüzde 30 arttı.