28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2023 20:13 | Son Güncelleme: 14.06.2023 20:31

Netflix ilk restoranının kapılarını açıyor

Dünyanın önde gelen platformlarından Netflix bu kez yeni bir film ya da dizi projesiyle değil açacağı restoranla dikkatleri üzerine çekti. Şirket Netflix Bites adını taşıyan ilk restoranını şirketin merkezinin bulunduğu Los Angeles'ta açmayı planlıyor
Netflix ilk restoranının kapılarını açıyor

Los Angeles'ta 30 Haziran'da açılacak olan restoranda Netflix'te yayınlanan Chef's Table, Is It Cake? ve Iron Chef: Quest for an Iron Legend programlarında yer alan şeflerin yemekleri sunulacak. Bu konsept restoranla ilgili Netflix'ten yapılan açıklamada "Şimdi ilk kez, bu sınırlı süreli pop-up restoran aracılığıyla bildiğiniz ve sevdiğiniz şovların tadına bakabilirsiniz" sözleri kaydedildi.

Pop-up restoranlar, belirli bir zamanda belirli bir menünün servis edilmesi, yani geçici süreli hizmet veren mekanlar olarak görülüyor.

Şefler listesinde Curtis Stone (Iron Chef: Quest for an Iron Legend), Dominique Crenn (Chef's Table, Iron Chef: Quest for an Iron Legend), Rodney Scott (Chef's Table: BBQ), Ming Tsai (Iron Chef: Quest for an Iron Legend), Ann Kim (Chef's Table: Pizza), Nadiya Hussain (Nadiya Bakes), Jacques Torres (Nailed It!) ve Andrew Zimmern (Iron Chef: Quest for an Iron Legend) yer alıyor.

Mutfak efsanelerinden sıra dışı deneyim

Netflix, "Bu mutfak efsaneleri, benzersiz spesiyalitelerini sergileyen lezzetli atıştırmalıklar içeren özel bir menü oluşturmak için bir araya gelecek ve hem hayranlarına hem de yemek meraklılarına türünün tek örneği bir restoran deneyimi yaşatacak" dedi.

Menü henüz açıklanmadı, ancak açıklandığında menü Netflix Bites Menü sayfasından görüntülenebilecek.

Netflix'in Drink Masters programından kokteyl yaratıcıları Frankie Solarik, Julie Reiner, LP O'Brien ve Kate Gerwin restoran için içkiler hazırlayacak.

Sevilen yemek programlarının adresi

Netflix Tüketici Ürünleri Başkan Yardımcısı Josh Simon, yaptığı açıklamada Netflix'in zaten belgesellerden yarışma programlarına kadar sevilen yemek programlarının adresi" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Netflix Bites ile hayranların kendilerini en sevdikleri yemek programlarına kaptırabilecekleri yüz yüze bir deneyim yaratıyoruz. Bu vizyonu hayata geçirecek ve lezzetli menülerinden bir dizi sergileyecek olan bu inanılmaz şeflerle iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz"

Çalışma saatleri

Netflix Bites, Los Angeles'ta 115 S. Fairfax Ave adresindeki Short Stories Hotel'de yer alıyor. Haftanın yedi günü 5-10 saatleri arasında açık olacak ve Cumartesi ile Pazar günleri de 10:00 - 14:00 saatleri arasında 'brunch' servisi yapılacak.