28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.06.2023 23:45 | Son Güncelleme: 26.06.2023 23:56

Netflix'ten abonelerini üzecek karar: Temel Plan rafa kaldırılıyor

Dünyanın önde gelen dijital yayıncılık platformlarından Netflix dikkat çeken bir karara imza attı. Şirket, standart olarak bilinen ve en düşük fiyatlı abonelik tarfiesi olan Temel Planı rafa kaldırıyor. Karar şimdilik sadece Kanada'da geçerli olsa da globalde de bu kararın yansımaları görülebilir
Netflix'ten abonelerini üzecek karar: Temel Plan rafa kaldırılıyor

Kanada'daki kullanıcılar bir kez daha Netflix'in yeni politikalarının istemsiz ilk uygulayıcıları olarak hizmet veriyor. Engadget'in haberine göre, Şubat ayında ülkedeki evler arasında hesap paylaşımı için daha fazla ücret talep etme kararının ardından, yayıncı şimdi de temel planının artık Kanada'daki aboneler için bir seçenek olmayacağını duyurdu.

Temel planda olanlar için durum değişmeyecek

Hâlihazırda temel plana sahip olanların bu plandan atılma konusunda endişelenmesine gerek yok, ancak başka bir seçeneğe geçmeyi veya hesaplarını kapatmayı tercih ederlerse bu kademeye geri dönemeyecekler. Yeni kullanıcılar artık temel seçeneği seçemezken, diğer planlardaki mevcut aboneler yakın gelecekte geçiş yapma fırsatını kaybedecek.

Netflix, hiçbir zaman reklam destekli bir seçenek sunmayacağını iddia etse de Kasım 2022'de bunu yaptı ve yeni tarifesini Kanada, ABD ve diğer on ülkede başlattı. Şimdi temel seçeneğini kaldırma kararıyla yayıncı, daha fazla müşterisini reklam dolu bir izleme deneyimine doğru itiyor.

Gerekçe basit: Reklam destekli planlar Netflix'in kârlılığı için oldukça faydalı olabilir. Netflix, 2023'ün ilk çeyreğinde ABD genelinde reklamlı temel planının kullanıcı başına standart planından daha fazla para kazandırdığını gördü. 

Netflix'in yakın zamanda ABD veya başka bir ülkede temel planı kaldıracağına dair bir gösterge henüz yok.