19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2023 21:37 | Son Güncelleme: 23.10.2023 21:50

Orta Doğu'daki savaş bölge ülkelerine yapılan seyahatleri vurdu

Virgin Atlantic Havayolları Başkanı Shai Weiss'e göre İsrail ve Hamas arasındaki savaş Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde seyahatleri önemli oranda düşürdü ve bu da havayolu şirketleri üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor
Orta Doğu'daki savaş bölge ülkelerine yapılan seyahatleri vurdu

İngiliz havayolu şirketinin CEO'su Shai Weiss Pazartesi günü Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta, "En büyük etki elbette insanların İsrail'e uçmaması ve Ürdün'e, Mısır'a ve diğer yerlere de seyahat etmemesi oldu" dedi. Virgin Atlantic üzerindeki etki sınırlı olsa da, durum "öngörülemez" olmaya devam ediyor.

Bilançolara olumsuz yansıyabilir

Uyarı, çatışmaların patlak vermesinin ardından havayolu şirketlerinin bu ayın başlarında Tel Aviv'e seferlerini askıya almasının ardından hava yolculuğu pazarında yaşanan belirsizliğin altını çiziyor. United Airlines Holdings geçtiğimiz hafta Wall Street'in beklentilerinin çok altında bir üç aylık kar tahmininde bulunurken savaşı gerekçe gösterdi.

Delta Air Lines CEO'su Ed Bastian, İsrail'deki durum gelişmeye devam ettikçe talep üzerinde herhangi bir potansiyel etki için Avrupa'daki şehirleri, özellikle de Paris'i yakından izlediğini söyledi. Bastian, havayolu şirketinin diğer yakın ülkelerdeki seyahat talebinde herhangi bir düşüş görmediğini söyledi.

Savaş sürerse Avrupa'dan ABD'de akın olur

Weiss daha sonra verdiği bir röportajda, "Savaş hali devam ederse, Avrupa'dan ABD'ye daha fazla insanın akın etmesini bekleyebilirsiniz. Her zaman aynı durum söz konusudur ve güvenlik öncelikli bir durum" sözlerini kaydetti.

Weiss, sektör üzerindeki baskıya ek olarak, savaşın başlamasından bu yana jet yakıtı fiyatlarının oldukça arttığını söyledi. CEO ayrıca ekonomik toparlanmanın ABD'nin yaklaşık bir yıl gerisinde seyrettiğini söyledi. TV röportajında konuşan Bastian, ABD için "yumuşak bir iniş" beklediğini söyledi.