06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2022 19:52 | Son Güncelleme: 02.09.2022 19:58

Starbucks'ın yeni CEO'su Laxman Narasimhan olacak

Bir süredir yeni CEO arayışında olan Starbucks dün yaptığı açıklamada Howard Schultz koltuğunu Nisan ayında Laxman Narasimhan'a devredeceğini açıkladı
Starbucks'ın yeni CEO'su Laxman Narasimhan olacak

Starbucks, mağazalarındaki sendikalaşma baskısı ve Çin’deki satışların düşmesine kadar büyük sorunlarla uğraşırken yeni CEO’sunu açıkladı. Buna göre eski PepsiCo yöneticisi Laxman Narasimhan CEO olarak Howard Schultz’un yerini alacak. 

55 yaşındaki Narasimhan, 1 Nisan'da Starbucks'ın operasyonlarını Schultz'dan devralacak. Narasimhan perşembe günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, üç yıldır hizmet verdiği Lysol ve Clearasil'in üreticisi olan İngiltere merkezli temizlik ürünleri üreticisi Reckitt Benckiser'in CEO'luğundan Eylül sonunda istifa etmeyi planladığını söyledi. 

Hindistan doğumlu Narasimhan, 2012'den 2019'a kadar PepsiCo'da çeşitli yönetici rollerinde çalıştı.  Daha sonra o dönemlerde Starbucks ile kahve markasının önceden paketlenmiş içeceklerinin satışına ortak olmak için bir anlaşma yaptı. Narasimhan, PepsiCo'ya katılmadan önce McKinsey & Co.'da 19 yıl geçirdi. Analistlere göre Narasimhan, Reckitt’te pandemi sonrasında etkili bir geri dönüş stratejisi yürüttü. 

"Tam bir girişimci DNA'sına sahip"

New York Times'a göre iş adamının iki yetişkin çocuğu ABD'de yaşıyor ve ülkeye geri dönmek istiyordu. Schultz Times’a, “Narasimhan tam bir girişimci DNA’sına sahip” diyerek teknoloji ve tedarik zinciri yönetimindeki güçlü yanlarının Starbucks için oldukça önemli olacağını öne sürdü. 

Schultz, eski şirket başkanı Kevin Johnson'ın istifasının ardından Mart ayından bu yana geçici CEO olarak görev yapıyor. CEO'nun şirketin mağazalarında hızla genişleyen bir sendikalaşma çabasına karşı çıkmasıyla Schultz'un görev süresi çalkantılı geçti. Son birkaç ayda 200'den fazla Starbucks lokasyonunda sendikalar kurulurken, daha birçok mağazada örgütlenme çalışmaları devam ediyor.