19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.08.2024 12:18 | Son Güncelleme: 26.08.2024 12:23

Telegram bağlantılı Toncoin 2.7 milyar dolar değer kaybetti

Telegram'ın CEO'su Pavel Durov'un Fransa'da tutuklanmasının ardından uygulama ile bağları olan kripto para Toncoin yüzde 16'lık bir düşüşle 2.7 milyar dolar değer kaybetti
Telegram bağlantılı Toncoin 2.7 milyar dolar değer kaybetti

Telegram mesajlaşma uygulaması ile bağlantılı bir blok zinciri projesinden elde edilen bir kripto para Toncoin, CEO Pavel Durov'un tutuklanmasının ardından ortaya çıkan belirsizliğin bir göstergesi olarak 2.7 milyar dolar değer kaybetti. The Open Network'ün tokenı olan Toncoin, Pavel Durov'un Telegram'ın suç amaçlı kullanımını önlemek için gerekli adımları atmadığı şüphesiyle Paris havaalanında gözaltına alınmasının hemen ardından %20'den fazla değer kaybetti.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, en büyük 10. kripto varlık olan Toncoin, hafta açılışında Singapur'da saat 10:36 itibariyle 5,69 dolardan işlem görmek üzere düşüşün bir kısmını telafi etti, ancak 39 yaşındaki Durov'la ilgili ortaya çıkan dramın bir sonucu olarak değeri % 16'da düşük kaldı. The Open Network (ya da TON) blok zinciri, bir ortaklık aracılığıyla Telegram'ın 900 milyon aylık kullanıcısına erişime sahip ve uygulama içi ödemeler ve oyunlar gibi hizmetleri etkinleştirmeyi amaçlıyor. TON'un yükselişi, Telegram'ın WeChat gibi Çin devleri tarzında bir “süper uygulama” olma şansına sahip olduğu yönündeki spekülasyonları artırdı.

Girişim desteği

Projenin arkasındaki üç yıllık vakıf, Telegram'dan ayrı olduğunu söylüyor. Ancak Telegram ve TON arasındaki bağlar, ikincisini kriptonun en çok konuşulan girişimlerinden biri haline getirdi. Pantera Capital Management LP mayıs ayında Toincoin'in satın alınmasını firmanın şimdiye kadarki en büyük yatırımı olarak tanımladı.

2023'ün başlarında özel bir turda TON tokenleri satın alan hedge fonu DACM'nin kurucu ortağı Richard Galvin, Durov'un gözaltına alınmasının Telegram üzerinde uzun vadede ne gibi bir etkisi olacağını söylemek için “henüz çok erken” dedi. Galvin, TON-Telegram ilişkisinin temel cazibesinin “Telegram'ın geniş kullanıcı tabanını kripto işlevselliğiyle tanıştırma yeteneği” olduğunu ve “Telegram'ın rekabetçi konumunu zayıflatan her şeyin TON için olumsuz olduğunu” söyledi.

DefiLlama'nın verilerine göre, TON blok zincirinde kilitli varlıkların değeri bu yıl geçen ay 1,1 milyar $'a kadar yükseldi, ancak rakam şimdi 661 milyon $'a geriledi. CoinGecko'ya göre Toncoin'in fiyatı geçtiğimiz yıl üç kattan fazla arttı ve token'ın mevcut piyasa değeri yaklaşık 14,4 milyar dolar.