08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 15:53 | Son Güncelleme: 24.07.2024 16:10

Trump Hazine Bakanlığı için JPMorgan CEO'sunu istediğini inkar etti

ABD eski Başkanı Donald Trump haziran ayında, hazine bakanlığı için JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'ı dile getirdi. Ancak Truth Social da yaptığı bir paylaşımda bu sözlerini inkar etti
Trump Hazine Bakanlığı için JPMorgan CEO'sunu istediğini inkar etti

ABD eski başkan ve başkan adayı Donald Trump, JPMorgan İcra Kurulu Başkanı Jamie Dimon'ı Hazine Bakanı olarak düşündüğü yönündeki önceki açıklamasını inkar etti ve BlackRock şirketinden Larry Fink'i de düşündüğü iddiasını yalanladı. Trump Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda “Kim söyledi ya da nereden çıktı bilmiyorum, belki de Radikal Sol'dan, ama Jamie Dimon ya da Larry Fink'i Hazine Bakanı olarak hiç tartışmadım ya da düşünmedim” dedi. 

Dimon'un potansiyel bir kabine üyesi olabileceğini söyleyen Trump'ın kendisiydi. Bloomberg Businessweek'e 25 Haziran'da verdiği bir röportajda Trump, Washington'da Business Roundtable'ın ev sahipliğinde CEO'larla yaptığı son toplantıdan bahsetti. Cumhuriyetçi başkan adayı, “Harika bir toplantı yaptık. Jamie Dimon da oradaydı. Jamie Dimon'a büyük saygı duyuyorum” dedi. Dimon'un Trump'ın gelecekteki Hazine Bakanı olup olamayacağı sorusuna Trump, “Elbette değerlendirebileceğim biri” dedi.

Fink'in adı cumartesi günü New York Post'ta yayınlanan bir köşe yazısında yer aldı ve Trump'ın, aralarındaki siyasi uyumsuzluğa rağmen “ekonomiyle ilgili görüşlerini almak için hala Fink'e başvurduğu” belirtildi. Trump Businessweek röportajında, Fink ve Dimon ile ortak bir zemin bulabileceği bir alan olan kripto para endüstrisini geliştirmeyi desteklediğini söyledi. 

Fink kriptoya büyük bir inanç duyduğunu söyledi. Dimon ise nisan ayında Bloomberg televizyonuna verdiği demeçte Bitcoin'in “bir saadet zinciri” ve bir dolandırıcılık olduğunu söyleyerek şüpheci tavrını sürdürdü. Ancak JPMorgan Chase kendi dolar destekli madeni parasına doğru küçük adımlar attı. Sanal para birimlerine gönül verenler, ikinci bir Trump yönetiminde, yaptırım ve düzenlemeleri azaltmak isteyen kişilerin yer alacağını düşünüyor.