23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.03.2023 09:47 | Son Güncelleme: 20.03.2023 10:21

UBS CEO'su çalışanlarını uyardı: Credit Suisse hala rakibimiz

Credit Suisse'i 3 milyar dolara almayı kabul eden UBS'sin CEO'su Ralph Hamers, çalışanlarına yazdığı notta İsviçre bankasının hala rakipleri olduğunu belirtti. Hamers, "Anlaşma tamamlanan kadar orada çalışanlarla iş konusunda konuşmayın" diyerek çalışanlarını uyardı
UBS CEO'su çalışanlarını uyardı: Credit Suisse hala rakibimiz

UBS CEO'su Ralph Hamers, İsviçre hükümeti aracılığı ile gerçekleştirdikleri birleşmenin duyurulmasının ardından çalışanlarını Credit Suisse'deki meslektaşları ile iş hakkında konuşmamaları konusunda uyardı. Bloomberg'in haberine göre Hamers çalışanlara gönderdiği bir notta "Lütfen bu anlaşma tamamlanana kadar Credit Suisse'in hala rakibimiz olduğunu unutmayın. Oradaki çalışanlarla iş konularını tartışamayız ya da işlerin birleşmesine yönelik bir adım olarak yorumlanabilecek herhangi bir eylemde bulunamayız" ifadelerini kullandı. 

İsviçre'nin en büyük bankası, UBS Yönetim Kurulu Başkanı Colm Kelleher'in acil kurtarma olarak tanımladığı bir anlaşmayla Credit Suisse için 3,3 milyar dolar ödüyor. Hafta sonu aceleyle düzenlenen kriz görüşmelerinde müzakere edilen plan, daha küçük ABD kredi kuruluşlarının çöküşünün ardından geçtiğimiz hafta Credit Suisse'in hisse senedi ve tahvillerinde yaşanan büyük düşüşü ve müşteri çıkışlarını ele almayı amaçlıyor.

Büyüme hedefleri

Hamers, notunda birleşmenin özellikle UBS'in Amerika ve Asya-Pasifik'teki büyüme hedeflerini desteklediğini yazdı. Bankanın bölgeden sorumlu Başkanı Edmund Koh ayrı bir notta "UBS Asya Pasifik işletmelerimiz için bu, bizi rakiplerimizden daha da farklılaştıracak ve uzaklaştıracak" diye yazdı. 

Koh, anlaşmanın UBS için heyecan verici olduğunu ve stratejisini hızlandırmaya ve varlık yönetimi yeteneklerini güçlendirmeye yardımcı olacağını da belirtti. Credit Suisse dün yaptığı açıklamada, işlemin mümkün olması halinde yıl sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini söyledi.