28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.01.2024 09:41 | Son Güncelleme: 21.01.2024 20:40

WSJ yazdı: Üst düzey yöneticiler Davos’taki en ucuz otelde kaldı

Dünya Ekonomik Forumu için İsviçre’nin Davos şehrini ziyaret eden üst düzey yöneticiler, uygun fiyatlı bir Hilton otelinde kaldı. WSJ, gecelik konaklama maliyetinin 100 doların biraz üzerinde olduğu otelde İngiliz prenseslerin yanı sıra Trump’ın damadının da kaldığını yazdı
WSJ yazdı: Üst düzey yöneticiler Davos’taki en ucuz otelde kaldı

Geçtiğimiz hafta İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’na katılan üst düzey yöneticiler ve siyasi isimler alışılmadık bir davranış sergiledi. İngiliz prensesler Eugenie ve Beatrice, Bridgewater hedge fonu yatırımcısı Ray Dalio ve ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’ın da aralarında bulunduğu bir dizi elit isim, bütçe dostu olarak adlandırılabilecek Hilton Garden Inn. Otelinde kaldı.

Bazı yöneticiler aynı odayı paylaştı

Davos’un A listesinde yer alan kişiler, Dünya Ekonomik Forumu'nun güvenlik bölgesi içindeki birkaç konaklama yerinden biri olarak birinci sınıf konumu nedeniyle Hilton markaları arasında genellikle daha ucuz bir seçenek olan otele akın etti. 146 odası bulunan otelde yer bulmak çok zor oldu. Bazı üst düzey yöneticiler iki adet çift kişilik yataklı odalarda diğer kişilerle kalmaya razı oldu.

Blackstone CEO'su Stephen A. Schwarzman, Kushner ile baş başa görüntülendi. Geçtiğimiz yıllarda Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve Apple'dan Tim Cook da burada bulunmuştu.

Personelle bağlantısı sayesinde masa ayırttı

Personelle olan bağlantıları, tıbbi cihaz tedarikçisi başkanı olan CEO Stanley Bergman'ın toplantılar için zemin kattaki restoranda iki masayı ayırtmasına yardımcı oldu. Bergman, 2016'dan beri Hilton otelini tercih ediyor ve ayırttığı çift kişilik bir masanın saati 170 dolar.

Hilton Garden Inn. Davos

Dünya Ekonomik Forumu için Grandhotel Belvédère gibi daha lüks konaklama yerleri sınırlı. Konferansın popülerliğinden dolayı bu gibi otellerdeki gecelik konaklamalar normalde 325 ila 670 dolarken yüzde 50 daha fazla ücrete tabi olabiliyor. 

İsviçre'nin Davos kentinin nüfusu 11.000'in biraz üzerinde. Ancak Dünya Ekonomik Forumu'na katılan 3.000 kişi, bölgedeki otellerin tamamen dolmasını sağlıyor. Bölgede 80 otel bulunduğu söylense de davetsiz misafirlerin önlenmesi için güvenlik bölgesi içinde yer alan otellerin sayısı az.