26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

En sevdiğimiz soygunun sonuna geldik galiba

Fenomene dönüşen Netflix dizisi La Casa de Papel’in son 10 bölümündeyiz. İlk beş bölüm şimdi, ikinci beş bölüm aralıkta yayında olacak
En sevdiğimiz soygunun sonuna geldik galiba
Burak Kuru
[email protected]  İspanyolların Netflix’e ve tüm dünyaya armağanı La Casa de Papel’in son sezonunu eda ediyoruz. Sofistike soyguncularımız “Nasıl bekleyeceğiz bu kadar zaman” anında bıraktıkları finalin ardından karşımıza çıkacaklar.  La Casa de Papel’in veda sezonunu soygun filmleri anlaşmalarına benzetmek gerekirse: İlk beş bölüm, işin başında yani şimdi, kalan beş bölüm ise aralık ayında gösterime girecek. Ve bu defter burada kapanacak.  Dikkat: Bundan sonraki iki paragraf, diziyi şu ana kadar izlememiş olanlar için spoiler içerir. Son bölümler öncesi şu sorulara bakalım: Nerede kalmıştık? İspanya Merkez Bankası soygun planı ters gitmişti, Profesör yakalanmış, Nairobi rehine tarafından vurulmuştu.  Yeni sezonda ne olacak? Senaristler ilk beş bölümün final tadında, sonraki beş bölümün karakterlerin duygu durumunu anlatır şekilde kurgulandığı ipucunu veriyor. Netflix’in açıkladığına göre bizi bekleyen tablo şöyle: Yakalanan Profesör ilk kez bir kaçış planına sahip değil. Ve bugüne kadar karşılaşabilecekleri en zorlu düşmanla yani orduyla karşı karşıyalar. Finale dair çeşitli teoriler mevcut ama üzerinde konuşmak ne kadar anlamlı, bilinmez.

Türkiye’de çok izlendi

Şimdi tekrar en başa saralım. Küresel çaptaki her furyayı anında yakalayan, dijital dünyanın Türkiye kesitindekiler olarak La Casa de Papel’i ıskalamadık. Ufak bir Google Trends araması bize bunu kanıtlıyor. Birinci sezonu takip eden bölümler 21-27 Temmuz 2019 tarihlerinde yani yayına girer girmez en popüler dönemini yaşamış, aynı şekilde 3 Nisan 2020’de gösterime giren yeni bölümler de anında izleyiciyi ekran başına toplamış. La Casa de Papel, “Dizi Türkiye’de çekilse karakter isimleri hangi iller olurdu” anketlerinden tutun da duvar resimlerine kadar çok alanda etki yarattı. İlgimizin kökenine inmeye çabalayan makaleler yazıldı. Yani bugüne kadar çok sevdik, son kısmından da memnun ayrılacağız gibi görünüyor.