28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 22.01.2023 23:43 | Son Güncelleme: 23.01.2023 00:00

Fazıl Say'dan Şahmaran eleştirisi: Böyle Şahmaran mı olur ulan

Besteci ve piyanist Fazıl Say Netflix’in yeni dizi Şahmaran hakkındaki düşünceleri sosyal medyadan paylaştı. 53 yaşındaki sanatçı "Bıktık klişelerden" dedi
Fazıl Say'dan Şahmaran eleştirisi: Böyle Şahmaran mı olur ulan

Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in başrollerini paylaştığı Netflix dizisi Şahmaran 20 Ocak’ta izleyiciyle buluştu. Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say da diziyi izleyenler kervanına katıldı. Ancak Say diziyi beğenmediğini açıkladı.

53 yaşındaki sanatçı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Şahmaran dizisini denedim daha ikinci bölümde “oğlan kızı nasıl götürür”e bağladı. Bıraktım. Bıktım. Böyle Şahmaran mı olur ulan, bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan, reytingtinizden. On üzerinden bir! Hadi öptüm bye!" yazdı.

Şahmaran dizisinin konusu

Şahsu (Serenay Sarıkaya), annesini kaybettikten sonra büyük babasıyla yüzleşmek için Adana’ya gider ancak burada kendisini Mar adı verilen sıra dışı bir topluluğun ortasında bulur. Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı seçilen kızın Şahsu olduğunu düşünmektedir. Ve onun gelişiyle tarihi kehanetin gerçekleşmesini beklemektedirler.

Her şeyden habersiz olan Şahsu ise Mar topluluğunun yol göstericisi Maran ile aralarındaki çekime karşı koyamaz ve ona âşık olur. Şahsu, onu bekleyen bu tehlikeli yolda hem kendini hem de aşkın gücünü keşfedecektir.

Şahmaran'ın oyuncu kadrosu

Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in başrollerinde yer aldığı dizinin kadrosunda Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük, Mehmet Bilge Aslan, Ekin Gökgöz, Berfu Halisdemir, Nilay Erdönmez, Nil Sude Albayrak, Ayşe Lebriz Berkem, Mert Doğan ve Ece Ertez gibi başarılı isimler yer alıyor.