29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 08.05.2022 17:34 | Son Güncelleme: 08.05.2022 17:56

Fenomen dizi Doctor Who'da yeni doktoru Ncuti Gatwa canlandıracak

Geniş hayran kitlesiyle adından sık sık söz ettiren Doctor Who dizisinde 14'üncü doktoru, Sex Education yıldızı Ncuti Gatwa canlandıracak
Fenomen dizi Doctor Who'da yeni doktoru Ncuti Gatwa canlandıracak

BBC'nin ilgiyle izlenen dizisi Doctor Who'da 14'üncü doktorun kim olacağı açıklandı. Netflix'in popüler yapımlarından Sex Education'ın oyuncularından Ncuti Gatwa, yeni doktor olacak.

Jodie Whittaker’ın geçtiğimiz temmuz ayında rolü bırakacağını açıklamasının ardından yeni doktorun kim olacağı merak ediliyordu. Doctor Who’nun resmi Twitter sayfasından yapılan paylaşımla birlikte doktorun Gatwa olacağı duyuruldu. 29 yaşındaki oyuncu dizinin gelecek yılki sezonunda yer alacak.

"Biraz korkmuş hissediyorum"

Resmi Doctor Who web sitesinde yer alan açıklamaya göre Ncuti, “Nasıl hissettiğimi tarif edecek kelimeler yok. Onurlandırılmış, fazlasıyla heyecanlı ve tabii ki de biraz korkmuş hissediyorum. Bu rol ve dizi ben de dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki pek çok kişi için çok anlamlı. İnanılmaz yetenekli doktorların her biri bu eşsiz sorumluluğu büyük bir özenle ele aldı” dedi.

Ncuti Gatwa kimdir?

İskoç asıllı Ncuti Gwatwa, 15 Ekim 1992 yılında Ruanda'da doğdu. Daha önce Bob Servant, Stonemouth gibi mini dizilerde yer alan oyuncunun yıldızı Sex Education dizisindeki Eric Effiong rolüyle parladı. Gatwa ayrıca 2023'te çıkması beklenen ve Margot Robbie'nin başrolünde olacağı Barbie filminin kadrosunda yer alıyor.