27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2023 08:49 | Son Güncelleme: 10.03.2023 15:27

Hafta sonu için ekran önerileri

Haftanın son mesai gününü bitirdikten sonra evden ve ekran karşısında olmak isteyen ancak ne izleyeceğine karar veremeyenler için seçkiler...
Hafta sonu için ekran önerileri

Unlocked (Netflix)

Akira Teshigawara’nın aynı adlı romanından uyarlanan Unlocked, şirket çalışanı olan bir kadının cep telefonunu kaybetmesi sonrası peşine takılan bir stalkerın, onun hayatını alt üst etme sürecini konu alıyor.

Along with the Gods, Peninsula gibi filmlerde oynamış Kim Tae-joon’un ilk uzun metrajı olan filmin, 2018 yapımı Stolen Identity adında bir başka uyarlaması daha mevcut.

Empire Of Light (Disney+)

Konuyu kısaca 1980'lerde İngiltere'de eski ve güzel bir sinemanın etrafında geçen bir aşk hikayesi olarak özetleyebiliriz. Burak Göral, film için “Işık İmparatorluğu, zıt taraflarda gözükseler de birbirine doğru yaklaşabilen insanların birbirlerine iyi gelebilecekleri üzerine bir film. Diğer yandan ana mekânı 1980’lerin büyük bir sinema kompleksi olsa da aslında bugünümüzü de kapsayan çeşitli temaları içinde barındırıyor. Irk ayrımcılığı, toksik ve tacizci erkekler, kadına yapılan baskı ve insanlar üzerine iyileştirici etki bırakan sinemanın yavaş yavaş başlayan ölümü... “ diyor.

Filmin görüntü yönetimi dalında bu pazar gecesi dağıtılacak olan 95. Oscar ödüllerinde adaylığı olduğunu da ekleyelim.

House Of Gucci (Prime Video)

Gucci Ailesi'nin fertlerinden 27 Mart 1995’te Maurizio Gucci, Milan’daki ofisinin önünde, eski karısı Patrizia Reggiani’nin azmettirdiği tetikçiler tarafından öldürüldü. Yönetmeni Ridley Scott olan House of Gucci, tüm dünyada büyük yankılar uyandıran işte bu olayı ve cinayete doğru adım adım ilerleyen unsurları inceliyor.

Film gerçek bir yıldızlar geçidi. Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, ve Al Pacino kadroda. Ancak esas yıldız, müthiş bir oyunculuk performansı ortaya koyarak eski kocasının katili Patrizia Reggiani’yi canlandıran Lady Gaga. House of Gucci, ihanet, kıskançlık, intikam ve küslüklerle dolu bir hikaye. Dillere destan Gucci mirasının ve servetinin ardında ne gibi suçlar ve haksızlıklar yattığını ortaya seriyor.