26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2021 08:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Hakimin ahlaki ikilemi BeIN’de

Hakimin ahlaki ikilemi BeIN’de
Breaking Bad yıldızı Bryan Cranston, bu defa Your Honor ile ekranlarda. Cranston dizide birinin ölümüne sebep olan oğlunu korumaya çalışan hakimi canlandırıyor Defne Akman Digiturk beIN Series Vice’da ABD’de yayınlanmasının ardından 24 saat sonra pazartesi günleri gösterilen dizide Bryan Cranston, New Orleans’lı saygın ve nüfuzlu hâkim Michael Desiato rolünde. Rastgele bir cinayet nedeniyle eşini yaklaşık bir yıl önce kaybeden hâkim, üniversiteye gitmeye hazırlanan oğlu Adam (Hunter Doohan) ile birlikte sessiz sakin bir hayat sürmekte, yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Ancak bir gün Adam araba kullanırken astım krizi geçirip, bir motosiklet sürücüsüne çarpar ve onu ölüme terk eder. Öldürdüğü çocuk ise mafya lideri Jimmy Baxter’ın (Michael Stuhlbarg) oğludur.  Your Honor, endüstrinin en saygın ve yaratıcı zihinlerinin ortak çalışmasının ürünü bir dizi. Senaryosu, İngiltere’nin BAFTA ödüllü daha sonra HBO dizisi The Night Of ’un uyarlandığı meşhur dizisi Criminal Justice’in yazarı Peter Moffat’a ait. Yapımcıları arasında Peter Moffat’ın yanı sıra hukuk dizisi The Good Wife’ın yaratıcıları Robert ve Michelle King de bulunuyor. Oyunculara gelecek olursak, tam bir yıldızlar geçidi: Oğlunun intikamını almaya kararlı, mafya lideri kocasından bile daha tehlikeli Gina rolünde Hope Davis, Adam’ın öğretmeni ve gizli sevgilisi rolünde Sofia Black-D’Elia, seçimlere hazırlanan siyasetçi rolünde Isiah Whitlock Jr’ın yanı sıra, Carmen Ejogo, Maura Tierney, Amy Landecker, Emmy ödüllü Margo Martindale, Lorraine Toussaint, Blair Underwood, Chet Hanks, Lamar Johnson ve konuk oyuncu olarak Lilli Kay var. Eleştirmenler ister istemez diziyi Bryan Cranston’ın Breaking Bad’de canlandırdığı efsanevi karakter Walter White ile karşılaştırıyorlar. Oğlu araba kazasında bir başka delikanlının ölümüne neden olunca onun suçunu ört bas ederek, bağlantılarını harekete geçiren ve tüm ideallerini bir kenara bırakan kanun adamı yargıç Michael Desiato bir ahlaki ikilemde kalıyor. Tıpkı ailesinin iyiliği için suça yönelerek kimya öğretmeninden uyuşturucu baronuna dönüşen ve bu yolda ise eski kariyerinin şaşılacak bir şekilde faydasını gören Walter White gibi. Özetle dizinin sürekli tekrarlanan teması: benzer koşullar altında siz olsaydınız ne yapardınız? 10 bölümlük Your Honor, her ne kadar bugüne kadar izlediğiniz bir sürü diziyi hatırlatsa da on numara kastı ve sürükleyici anlatımıyla sizi ekran başına kilitleyecek bir dizi.  Orijinali bol ödüllü bir dizi Your Honor, İsrail’de ilk olarak ödemeli TV platformu Yes’te yayınlanan Kvodo’dan uyarlama. Ron Ninio ve Scholomo Maschiach’ın yaratıcısı olduğu, orijinal dizi, çeşitli ödüller aldı. Bunlar arasında en önemlisi ise 2017’de Paris’te kazandığı Uluslarası Dizi Festivali, SeriesMania Büyük Jüri Ödülü. ABD’nin yanı sıra dizinin yeniden çevrim haklarını alan ülkeler arasında Hindistan, Fransa, Rusya, Almanya ve İtalya bulunuyor.  İsrail yapımlarından uyarlanan hit diziler
  • Euphoria: HBO uyarlaması gençlik dizisi bizde halen beIN Connect’te izlenebiliyor. 
  • Homeland: Bu benzersiz casusluk hikayesi Prime Video’da.
  • Hostages: ABD Başkanı’nı ameliyat masasında öldürmek mi, rehin alınan ailesini kurtarmak mı seçimini yapması gereken doktorun hikayesi. 
  • The Baker and the Beauty: Top modele aşık olan fırıncının hikayesi de Prime Video’da. 
  • In Treatment: Formatıyla da yenilik getiren, haftada beş gece yayınlanan dizide dört bölüm danışanlarıyla seansta izlediğimiz terapisti, haftanın son bölümünde kendi terapistine danışırken buluyorduk. 11 yıl aradan sonra HBO yeni sezonu ısmarladı, eskiler de platformlara gelecektir.