19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 25.05.2022 16:27 | Son Güncelleme: 25.05.2022 16:44

Netflix’te Ricky Gervais krizi: Trans şakalarına tepki yağdı

Komedyen Ricky Gervais'in Netflix'te yayınlanan SuperNature şovundaki trans şakaları tepki çekti. Gösteri, hem abonelik iptallerini hem de Netflix'in acı çektiği David Chappelle gösterisini yeniden gündeme getirdi
Netflix’te Ricky Gervais krizi: Trans şakalarına tepki yağdı

Gösteri dünyasının sivri dilli komedyeni Ricky Gervais, Netflix'te yayınlanan SuperNature şovundaki sözleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Kara mizahıyla dünya çapında üne kavuşan komedyen "Yeni kadınları seviyorum. Harikalar, değil mi? Son zamanlarda gördüğümüz yeniler. Sakallı olanlar…” dedikten sonra trans bireylerin tuvalet kullanımı hakkında konuştu.

"Maskelenmiş trans karşıtlığı"

Gervais’in esprileri, trans bireylerin ve bu topluluğu destekleyenlerin tepkisini çekti. The Guardian’da yer alan habere göre; ABD’li LGBTİ+ hakları grubu Glaad, Gervais’in SuperNature gösterisine tepki gösterenler arasındaydı. Açıklamada “Ricky Gervais’in ‘komedi’ gösterisini Netflix’te izledik ki siz izlemek zorunda kalmayın. Şaka olarak maskelenmiş grafik, tehlikeli, trans karşıtı laf kalabalığıyla dolu. Aynı zamanda Gervais, eşcinsel karşılığı retorik kullanıyor ve HIV üzerine yanlış bilgi yayıyor” ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada gündeme oturdu

LGBTİ+topluluğu, izleyicileri özel bölümü boykot etmeye çağırırken Gervais'in adı Twitter'da trend oldu. Bazı kullanıcılar da Netflix aboneliklerini iptal etme sözü verdi.

Netflix ilk defa bir komedyen yüzünden eleştirilerin odağında değil. Platform, geçtiğimiz yıl da Dave Chappelle’in şovu nedeniyle sert bir şekilde eleştirilmiş ve hatta çalışanlar da platformun yayın politikasına tepki göstermişti. Ricky Gervais’in şovunun yayınlanmasından sonra bir süredir kan kaybeden platform, bu defa da kullanıcıların aboneliklerini sonlandırma tehditleriyle karşı karşıya.

Ricky Gervais kimdir?

Kariyerinde; 7 BAFTA, 3 Altın Küre, 2 Emmy olmak üzere birçok ödül kazanan Gervais asıl ününü, arkadaşı Stephen Merchant ile birlikte yardımcı yazarlık ve yardımcı yönetmenlik yaptığı televizyon dizisi The Office ve sonraki dizisi Extras ile elde etti. Yazarlığının ve yönetmenliğin yanı sıra The Office dizisinde David Brent, Extras dizisinde Andy Millman karakterlerini canlandırdı. Ghost Town, Müzede Bir Gece gibi sinema filmlerinde de rol aldı. 

Son olarak After Life'da oynadı

Kariyerinde üç kapalı gişe stand-up komedi turnesine ve çok satan Flanimals kitap serisi olan Gervais son olarak After Life dizisinde canlandırdığı Tony karakter ile adından söz ettirdi.