26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Platformlar da yaz tatilinden döndü

Hava serinledi, seyahatler bitti, okullar açılıyor. Ekran başında geçireceğimiz vakit artacak. Dijital platformlar eylüle hızlı giriyor
Platformlar da yaz tatilinden döndü

beIN Connect’te tanıdık isimler

Scenes From A Marriage: Başrollerini Jessica Chastain ve Oscar Isaac’ın paylaştığı, bir çiftin evliliklerindeki sıkıntıları ve geçimsizliklerini konu edinen mini dizi. Ingmar Bergman’ın 1970’lerde çektiği aynı adlı diziden uyarlandı. (13 Eylül) American Rust: ABD’nin küçük bir kentinde sevdiği kadının oğlu, cinayetle suçlanan bir polis şefinin başından geçen olaylar. Başrollerini Emmy ödüllü Jeff Daniels ve Emmy adayı Maura Tierney paylaşıyor. (13 Eylül) The Lost Symbol: Dan Brown’ın yazdığı Da Vinci Şifresi’ndeki simgebilim uzmanı Robert Langdon’ın maceraları. (17 Eylül) Hacks: Emmy ödüllü Jean Smart’ın başrolde oynadığı, eski popülaritesini kazanabilmek için 25 yaşındaki bir danışmandan medet uman efsanevi bir Las Vegas komedyeninin hikayesi. 2021 Emmy’lerinde 15 adaylık aldı. (29 Eylül) New Amsterdam: ABD’nin en eski devlet hastanesine atanan başhekim Dr. Max Goodwin’in yaşadıklarını aktaran dizinin yeni sezonu (22 Eylül) NCIS: Hawai’i NCIS Pearl Harbor’ın başına geçen Özel Ajan Jane Tennant ve ekibinin suçla mücadelesinin konu edildiği polisiye. (28 Eylül)

Netflix’te güz yağmuru gibi seçenekler

Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele Beş bölümlük bu belgesel dizisi 11 Eylül 2001’deki saldırılarda yaşananları kişisel öyküler üzerinden aktarıyor. Q-Force Ajan Mary: olarak da bilinen Steve Maryweather, bir zamanlar Amerikan istihbaratının altın çocuğuyken gay olduğunu açıklamasının ardından işler değişmiştir. Ortalıkta görünmemesi için West Hollywood’a gönderilir. Orada LGBTQ+ dâhilerden oluşan bir ekip kurar. Lucifer: Altıncı ve son sezon başlıyor. Lucifer dünyanın hâkimi olma fırsatını yakalamıştır ancak tereddütleri vardır. Dünya kaosa sürüklenirken Lucifer bu konuda ne yapacak? (10 Eylül)  The World’s Most Amazing Vacation Rentals: Her türlü bütçeyi ve seyahat tarzını göz önünde bulunduran üç uzmanın, izleyiciyi olağanüstü kiralık tatil evlerine götürdüğü dizinin ikinci sezonu. (14 Eylül) Kate: Kariyerinin zirvesinde bir suikastçıdır Kate. Ancak Tokyo’da yakuza tarafından zehirlenir. İntikam için 24 saatten az süresi vardır. Mary Elizabeth Winstead, Miku Martineau ve Woody Harrelson başrolde. (10 Eylül) Schumacher: Efsanevi Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in yaşamını az bilinen röportajlar ve daha önce yayınlanmamış arşiv görüntüleri eşliğinde, her yönüyle ele alan belgesel film. (15 Eylül) Chicago Party Aunt: Komedi türündeki animasyon, temel prensibi “Hayat sana limon verirse o zıkkımı alkollü limonataya dönüştür” olan Diane Dunbrowski’yi anlatıyor. (17 Eylül) Love On the Spectrum: Herkes aşkı bulmakta zorlanıyor ama otizm spektrumunda yer alan genç yetişkinler içinse flört çok daha karmaşık. (21 Eylül) Dear White People: Geleceği siyahilerin bakış açısıyla tasvir eden ama 90’lar müzikali havasındaki kaçırılmayacak dördüncü ve son sezon geliyor. (22 Eylül) Starling: Lilly yaşadığı kayıpla boğuşurken bahçesine bir kuş dadanır. Kuşla bahçesinin hâkimiyeti için bir mücadeleye girişir. Bu mücadele sayesinde sevme kabiliyetini yeniden keşfedecektir. (24 Eylül) The Chestnut Man: Kısa sürede klasiğe dönüşen Forbrydelsen’in senaristi (ve İskandinav dizisi furyasını başlatan) Søren Sveistrup’ın romanından uyarlama gerilim. Danimarka yapımı dizinin kitabı 28 dile çevrildi ve 50 ülkede yayımlandı. (29 Eylül) Sex Education: Seks terapisti annesi Jean ile yaşayan ve sosyal ilişkilerde beceriksiz bir liseli olan Otis Milburn’ü konu alan dizinin ikinci sezonu. Otis şimdi kız arkadaşıyla ‘daha ileri’ gitmenin doğru yollarını arıyor. (17 Eylül)

BluTV’de ödüllü filmler

Portrait of a Lady on Fire Ödüllü yönetmen Céline Sciamma’nın imzasını taşıyan, 2019’un en ses getiren filmlerinden biri. Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrılan yapım, son özgürlük anlarını paylaşan iki kadının arasında yaşananları konu alıyor.  And Then We Danced Yakın zamanda yeni projesinin bir bölümünü Türkiye’de çekecek Levan Akin’in büyük beğeni toplayan 2019 yapımı filmi. 120 Beats per Minute Cannes Film Festivali’nden dört farklı ödülle ayrılan ve bir grup gencin AIDS ile olan savaşı.  I, Tonya Allison Janey’ye Oscar kazandıran ve Margot Robbie’nin performansıyla büyülediği biyografik film. Ayrıca Van Gogh: At Eternity’s Gate, Drive ve Good Time da eylül ayında platforma eklenen filmler olacak. Love in Paradise: The Caribbean Realite seride güneş, sörf ve baştan çıkarma bir arada olacak. Karayipler’de aşkı bulan insanları takip eden programda, ciddileşen tatil kaçamaklarından 10 yıl aradan sonra yeniden alevlenen aşka kadar ilişkinin her rengi anlatılacak.