26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2022 11:06 | Son Güncelleme: 07.07.2022 11:50

Stranger Things izlenme saatiyle Squid Game'i yakaladı, geçmesi an meselesi

Netflix'te yayınlanan Stranger Things 4. sezonuyla yeni bir rekora imza attı. Dizi, Squid Game'den sonra 1 milyar saat izlenme rekorunu aşan ikinci dijital yapım oldu
Stranger Things izlenme saatiyle Squid Game'i yakaladı, geçmesi an meselesi

Stranger Things'in 4. sezonu, Netflix'te tarihe geçti. 1 Temmuz'da sezonun son iki bölümünün yayınlanmasının ardından şov, yayıncının dahili ölçümüne göre dünya çapındaki izlenme rekorunu geçti. Bir milyar saatten fazla izleme süresi sağlayan ilk İngilizce dizi Stranger Things oldu ve herhangi bir dilde ikinci sıraya yerleşti.

Stranger Things'in 4. sezonu, Netflix'te özel bir kulübe katıldı. 1 Temmuz'da sezonun son iki bölümünün yayınlanmasının ardından şov, yayıncının dahili ölçümüne göre dünya çapındaki izlenme rekorunu geçti. Bir milyar saatten fazla izleme süresi sağlayan ilk İngilizce dizi Stranger Things oldu ve herhangi bir dilde ikinci sıraya yerleşti.

Stranger Things 4'ün yayınlandığı ilk 28 gün boyunca sezonun her iki bölümünü de kapsayan 1.15 milyar saatlik görüntüleme süresi var. İlk yedi bölüm, ilk 28 gün boyunca 930,32 milyon saat aldı ve sekiz ve dokuzuncu bölümler, 27 Haziran-3 Temmuz haftası için dünya çapındaki 301,28 milyon saatin 221 milyon saatini tek başına elde etti.

Dizinin oyuncu kadrosunda, Winona Ryder , David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink ve Natalia Dyer gibi isimler yer alıyor

İlk 28 günde tüm Netflix orijinalleri arasında yalnızca Squid Game (1,65 milyar saat) daha uzun bir izleme süresine sahip. Son iki bölümün daha fazla izlenmesine az bir zaman kala, Stranger Things büyük ihtimalle Kore hitine yaklaşacak, hatta geçecek. Yalnızca üç günlüğüne yayında olmasına rağmen, toplamda yaklaşık dört saat süren son iki bölüm, geçen hafta Stranger Things'in dördüncü sezonunun neredeyse dörtte üçünü (yüzde 73) oluşturuyordu.

İlk üç sezon, geçen bir buçuk aydır olduğu gibi Netflix'in İngilizce ilk 10'unda asılı kaldı. Dördüncü sezon, yayıncının kendi metriklerine göre bir Netflix dizisi için en büyük ilk hafta sonu ve şirket haftalık yayın sıralamasına başladığından beri Nielsen'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yüksek haftalık izlenme sayısı da dahil olmak üzere birçok görüntüleme rekoru kırdı.