20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 08.05.2022 17:34 | Son Güncelleme: 08.05.2022 19:35

TRT, Netflix'e alternatif uluslararası bir platform kuracak

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, 2023 yılında Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceklerini açıkladı
TRT, Netflix'e alternatif uluslararası bir platform kuracak

Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'nda konuşan TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, sosyal medya hakkında konuştu.

Sobacı, 'kurumsal ve bireysel ölçekte üretilen film, belgesel, animasyon ve mobil uygulamalarının dezenformasyonun öğesi olabildiğini' kaydetti.

2023'te kurulması planlanıyor

"Doğru bilgiyi nereden bulacağız? Kamu yayıncısı ya da özel yayın grupları verebilir. Özel yayın gruplarından bunu beklemek biraz safiyane bir yaklaşım olur. En nihayetinde kar güdüsüyle hareket ederler. Bunun gerektirdiği içeriği üretirler. Türkiye'de o yayın gruplarının bir sahiplik yapısı var. O sahiplik yapısından farklı, onun çıkarlarından gayrı, uyuşmayan içeriği üretmesini beklemek zor. O zaman karşısında kim var? Kamu yayıncısı var. Kamu yayıncısı kamu yararı doğrultusunda hareket etmek zorundadır" diyen Sobacı, TRT’nin 2023 yılında Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini, gençlik platformu kuracağını ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA