26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Venedik’in en heyecan verici filmleri Netflix’ten

Bu yılki Venedik Film Festivali’nde üç yönetmenin yeni yapımları öne çıkacak. Ana Yarışma’da Penelope Cruz’un iki filmi var, biri Antonio Banderas’la
Venedik’in en heyecan verici filmleri Netflix’ten
Cannes Film Festivali filmleri ve sonuçları halen konuşulurken Venedik Film Festivali zamanı geldi bile. Geçtiğimiz hafta açıklanan program, Cannes gibi heyecan yaratmadı. 1-11 Eylül’de gerçekleşecek festival, açılışını Pedro Almodovar’ın son filmiyle yapacak. Jüriye başkanlık edecek isimse Parazit’le toplamadık ödül bırakmayan yönetmen Bong Joon Ho olacak. Başlarken Venedik programı Cannes kadar heyecan yaratmadı desek de yolunu gözlediğimiz üç yönetmen festivale damgasını vuracak gibi. Açılışı yapacak Almodovar, Madres Paralelas adlı yeni filminde başrolü, fetiş oyuncusu Penelope Cruz’a vermiş yine. Madrid’de bir hastanede aynı gün doğum yapan üç kadının paralel şekilde ilerleyen yaşamlarına şahitlik edeceğimiz film, programın kağıt üzerinde en heyecan veren yarışmacılarından.

Cannes’dan Venedik’e

Penelope Cruz’un bir diğer filmi Competencia Oficial de Ana Yarışma’da. Üstelik partneri Antonia Banderas! Zengin bir iş insanının, ünlü bir yönetmenden film çekmesini istemesinin hikayesini anlatan filmin yönetmeni Arjantinli Gaston Duprat. Cannes’ın Netflix filmlerini reddetmesiyle Venedik’e gelen ve E Stata La Mano Di Dio ve The Power of the Dog programın en merak uyandıran diğer iki filmi. Bunlardan ilki, tüm filmlerinde kurduğu büyüleyici dünyayla aklımızı başımızdan alan Paolo Sorrentino’nun filmi, 80’ler Napoli’sinde geçen bir büyüme hikayesi anlatıyor. Kendisi de Napolili olan yönetmenin çocukluğundan izler taşıdığı söylenen filmini heyecanla bekliyoruz. The Power of the Dog da Piano’nun usta yönetmeni Jane Campion’ın yeni filmi. 2009’da yönettiği Bright Star’dan sonra Top of the Lake dizisiyle hayranlarını sevindiren Campion, yeni filminde Amerikan kırsalını fona yerleştiriyor. 1920’lerin Vahşi Batı’sında çiftçilik yapan iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Ne anlatırsa iyi anlatan Campion’u izlemeyi hasretle istiyoruz!

Chloe Zhao jüride

Bu üç yönetmen ve filmin dışında Pablo Larrain’in yönettiği Spencer da merak uyandıran filmlerden. Pablo Neruda ve Jackie Kennedy hakkında hayli farklı biyografik filmlere imza atan Larrain bu kez Prenses Diana’yı odağına alıyor. Kristen Stewart’ı Diana rolünde izleyeceğimizi de söylemeden geçmeyelim. Klasik biyografi filmleri bekleyenleri yine şaşırtacağına eminiz! Geçen yılın Venedik galibi Nomadland olmuştu. Ardından birçok ödül alan ve Oscar’da da En İyi Film dahil birçok ödül kazanan filmin yönetmeni Chloe Zhao da bu yıl Venedik jürisinde.