04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 04:30 | Son Güncelleme: 23.03.2024 23:25

Artık kabul edelim: Çözümsüz sorunlar çağındayız

Mülteciler, düşük doğum oranı ve geri kalmış bölgeler gibi sorunlara çözüm bulunamamasının sebebi siyasetçilerin işe yaramazlığı değil. Bu sorunların çözülemeyeceğini görmeliyiz. Öyle değilmiş gibi yapmak, zehirli bir seçim
Savaştan Güney Sudan’a kaçan Sudanlı göçmenler. FT yazarı Ganesh'e göre göçün temel sebebi “Zengin yerlerin yoksul yerlere coğrafi yakınlığı ve Afrika’nın, doğum oranlarında dünya çapındaki düşüşün aksi yönünde hareket etmesi.”  (Getty Images)
Savaştan Güney Sudan’a kaçan Sudanlı göçmenler. FT yazarı Ganesh'e göre göçün temel sebebi “Zengin yerlerin yoksul yerlere coğrafi yakınlığı ve Afrika’nın, doğum oranlarında dünya çapındaki düşüşün aksi yönünde hareket etmesi.” (Getty Images)

Janan Ganesh / Financial Times

Ömrüm boyunca gördüğüm her Britanya hükümeti sanayisiz bölgeleri canlandırmak için sorumluluk gerektiren yarı otonom organizasyonlar kurdu. Her biri bu misyonu yürütmek için etkili bir ismi göreve getirdi. Birinde başbakan yardımcısı John Prescott, diğerinde maliye bakanı George Osborne, bir başkasında gücünün doruğundaki Michael Heseltine rol aldı. Yine de 2024 yılında hâlâ ucuza alkış almak istiyorsanız siyasetçileri Londra dışındaki ve banliyölerdeki insanları “yok saymak” ile suçlayabilirsiniz.