20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 03.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 03.03.2023 04:30

Londra’nın en pahalı evi satışta

İngiltere başkentinin en prestijli noktalarından Regent’s Park’ta 16 bin metrekarelik alana yayılan malikanenin 250 milyon sterline, bugünkü kurla 5 milyar 678 milyon TL'ye alıcı bulması bekleniyor
The Holme adlı villa 205 yıllık. Londra’nın merkezindeki park içinde bulunan ender konutlardan.
The Holme adlı villa 205 yıllık. Londra’nın merkezindeki park içinde bulunan ender konutlardan.

George Hammond / Joshua OlIver / Samer Al-Atrush - Financial Times

Londra Regent’s Park’ta yer alan ve Suudi Arabistanlı sahipleri tarafından kredi karşılığı teminat olarak gösterilen bir malikane, kredinin zamanında ödenmemesi nedeniyle satışa çıktı. Şu anda kredi verenlerin eline geçen gayrimenkul Londra tarihinde görülmemiş bir fiyata satılabilir.

Londra’nın merkezindeki Regent’s Park içinde 16 bin metrekarelik alana yayılan The Holme adlı konut ultra zengin taliplerin ilgisini çekmeye başladı bile. Sürece hakim bir kaynağa göre gayrimenkulün satışı için görevlendirilen emlak ofisleri fiyatın 250 milyon sterlini bulabileceğini söylüyor. Gerçekleşirse bu fiyat rekor demek. Şimdiye kadar Londra’daki en pahalı konut 210 milyon pounda satılan ve Hyde Park’a nazır, Evergrande’nin kurucusu Hui Ka Yan’a ait malikaneydi.

Satış süreci ve şartları zengin yabancı yatırımcıların Londra’daki gayrimenkul alışverişini anlamak adına da ender bir fırsat sunuyor. Çünkü bu tarz alım satımlar çoğu zaman son derece gizli gerçekleşiyor.
İlk kez React News’un duyurduğu satış sürecine hakim bir gayrimenkul yatırımcısı, “Regent’s Park’taki 16 bin metrekarelik mülke el konulduğunu görmek çok şaşırtıcı” diye konuştu.