29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.02.2024 14:09 | Son Güncelleme: 19.03.2024 15:05

Wall Street Journal yazarı: Telefon kılıfları Z kuşağı için statü sembolü haline geldi

Z kuşağının yeni trendi köşeli telefon kılıfları. Wall Street Journal yazarı Dalvin Brown'a göre bu son trend çoktan genç nesil için bir statü sembolü oldu
Wall Street Journal yazarı: Telefon kılıfları Z kuşağı için statü sembolü haline geldi

Önce dar kotlar ve aksesuarlar. Şimdi ise genç stil meraklıları mütevazı bir teknoloji aksesuarına, cep telefonu kılıfınıza bakıyor. Bu doğru: Bazı gözlemcilere göre, iPhone'unuzu korumak için gelişigüzel taktığınız o kılıf sizi bir rüküş gösterebilir. Şimdi telefon modasını sivri köşeli kılıflar belirliyor.

Sosyal medya etkisi

Düz kenarın cazibesi ne? Sivri köşeli telefon kılıfları yıllardır var ancak diğer birçok Z kuşağı trendinde olduğu gibi, TikTok gibi sosyal medya platformlarının ve Gigi HadidMegan Thee Stallion gibi yüksek profilli ünlülerin destekleri popülerliklerini artırdı. Bir de Swiftie etkisi var. Geçtiğimiz Nisan ayında bir Cumartesi sabahı, kılıf üreticisi Flaunt satışlarda büyük bir artış yaşadı ve on binlerce sipariş beklenmedik bir şekilde akın etti. Kurucu ortak ve CEO Carlo Argila bu akın için "'Aman Tanrım, neler oluyor?' diye düşündük" dedi. Brooklyn'li girişim daha sonra bu çılgınlığa Taylor Swift'in sivri köşeli kılıflarından birinin yer aldığı bir TikTok videosu olduğunu anladı.

Nostalji hissi

Estetik açıdan nostalji de bir rol oynayabilir. Milenyumdan bu yana üst düzey cihazlara damgasını vuran şık tasarımın aksine tıknaz cep kılıfları, daha blok şekillerin hakim olduğu eski teknoloji çağını hatırlatıyor.  Zaten 80'ler ve 90'lar modasını takip eden Z kuşağı için köşeli, büyük ve hantal bir telefonun bir sonraki adım olması doğal. Argila, Flaunt müşterilerinin ilk satın alımlarından sonra genellikle daha fazla renk için geri geldiklerini ve kıyafetlerine uyması için kılıfları değiştirdiklerini söyledi.

Telefonunuzun yansıttığı görüntüden rahatsız değil misiniz? Köşeli kullanmanın faydaları yalnızca görünümle ilgili değil. Bir ergonomi tasarım firması olan Humanuse'un kurucusu Alan Hedge, bu kılıfların bir dizi ergonomik fayda da sağlayabileceğini iddia ediyor. Hedge, "Çoğu telefona bakarsanız, güzel ve şık olduklarını görürsünüz, ancak uçları yuvarlatılmıştır. Ayrıca pürüzsüzler ve bu faktörler tutmayı zorlaştırıyor" dedi.

Hedge, köşeli telefonun tutuşu artırabileceğini ve ortalama büyüklükte bir model taşıyorsanız elinize daha doğal bir şekilde oturabileceğini söylüyor. Oval kenarlı bir telefonla dik açılı bir kılıf kullanmanın, cihazın kenarları ile kılıf arasında fazladan bir boşluk yaratarak ekstra bir koruma katmanı sağlayacağını da ekliyor. Bir duvara veya kahve fincanına yaslanan tasarım, eller serbest selfie için de daha sağlam bir taban sunuyor.