29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.07.2022 16:37 | Son Güncelleme: 12.07.2022 17:43

Yılın ilk yarısında en çok hangi kitaplar satıldı?

Yılın ilk yarısında en çok satılan kitaplar açıklandı. Edebiyat alanında en çok satan kitap Matt Haig’in Gece Yarısı Kütüphanesi ikinci kitap ise Zülfü Livaneli’nin Balıkçı ve Oğlu kitabı oldu.
Yılın ilk yarısında en çok hangi kitaplar satıldı?

Hepsiburada, platformu üzerinden bu yılın ilk yarısında en çok satılan kitapları ve kategorilerini paylaştı.

Açıklamaya göre, yılın ilk altı ayında 210 binin üzerinde farklı kitap ilgi gördü. Buna göre, bu yılın en çok satılan kitap kategorilerini sırasıyla çocuk, edebiyat, eğitim, kişisel gelişim, araştırma-inceleme alanlarında oldu.

 

En çok İz Bıraktığın Kadar Varsın satıldı

Yılın ilk yarısında en çok tercih edilen kitaplarda ilk sırayı Uzman Psikolog Esra Ezmeci’nin İz Bıraktığın Kadar Varsın kitabı aldı. Onu sırasıyla, Angela Mcalister’in çocuk kitabı, Cesur Fırfır-İlk Okuma Kitaplarım, Sabahattin Ali’nin vazgeçilmeyen klasik eseri Kürk Mantolu Madonna, Aleksandra Mizielińska ve Daniel Mizielinski’nin Atlas kitabı, Matt Haig’in Gece Yarısı Kütüphanesi Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun Var Mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler'i, Zülfü Livaneli’nin Balıkçı ve Oğlu ve Sandra Lebrun ve Loic Audrain’in Büyük Sorular Kitabım takip etti. Listede son sırada ise yine bir klasik olan George Orwell’in Hayvan Çiftliği yer aldı.

 En çok çocuklar kitap okudu

 En çok satılan kitap kategorilerinin bir numarasında çocuk kitapları var. En fazla okunan eser, Angela Mcalister’ın Cesur Fırfır-İlk Okuma Kitaplarım oldu.

En çok online sipariş verilen çocuk kitaplarında ikinci sırayı ise, Sandra Lebrun ve Loic Audrain imzalarını taşıyan Büyük Sorular Kitabım (Ciltli) aldı. Aleksandra Mizielinska Daniel Mizielinski’nin kıtalar arasında renkli bir yolculuğa çıkardığı Atlas, platform üzerinden en fazla alınan üçüncü çocuk kitabı oldu.

En çok satan kitaplarda edebiyat alanında bilim kurgu yazarı Matt Haig’in Gece Yarısı Kütüphanesi, edebiyat alanında en çok satan kitap oldu. Zülfü Livaneli’nin Balıkçı ve Oğlu ikinci sırayı alırken, listesinin üçüncüsü ise İhsan Oktay Anar’ın Tiamat'ı oldu.

 En çok satan yayınevleri

2022 yılının ilk 6 ayında en çok satan yayınevleri ise çocuk kitaplarında sırasıyla İş Bankası Kültür Yayınları, Doğan Egmont Yayıncılık, Sincap Çocuk Kitapları, Yapı Kredi Yayınları ve İndigo Kitap oldu.

En çok satan yayınevleri; edebiyat kitaplarında İş Bankası Kültür Yayınları, Destek Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Can Yayınları ve Doğan Kitap şeklinde sıralanırken; eğitim kitaplarında sırasıyla Benim Hocam Yayınları, Pegem Akademi Yayıncılık, Tonguç Akademi, Yediiklim Yayınları ve Hız Yayınları oldu.

 

Kaynak: AA