20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 25.03.2023 13:33 | Son Güncelleme: 25.03.2023 13:46

Adidas'la yollarını ayıran Beyoncé'den Balmain ile yeni koleksiyon

Beyoncé Adidas'tan ayrıldıktan sonra Balmain ile Renaissance Couture, koleksiyonu için iş birliği yaptığını açıkladı. Koleksiyonda, sanatçıya Grammy rekoru kırdıran albümde yer alan parçaların isimlerinin verildiği 16 kıyafet yer alıyor
Adidas'la yollarını ayıran Beyoncé'den Balmain ile yeni koleksiyon

Grammy ödüllü sanatçı Beyoncé, Adidas ile yaptığı Ivy Park serisinin gelirlerinin düşmesinin ardından giyim deviyle yollarını ayırdıktan bir gün sonra, Fransız moda markası Balmain ve tasarımcı Olivier Rousteing ile giyilebilir albüm olarak adlandırılan 16 kıyafetlik bir koleksiyon için ortaklık kurduğunu duyurdu. 

Renaissance Couture adını taşıyacak olan koleksiyon, sanatçının geçen yıl çıkan, Grammy Müzik Ödülleri'nde en iyi dans ve elektronik albüm ödülünü alan ve yılın albümü dalında aday gösterilen albümü Renaissance'ın adını taşıyacak. Rousteing, Vogue France'a yaptığı açıklamada koleksiyonun Beyoncé'nin kendisiyle el ele, albümün 16 parçasına adanmış, aralarında ışıltılı elbiseler ve biri avize gibi görünen başlıklar da bulunan 16 kıyafetten oluştuğunu söyledi. 

Beyoncé bir Instagram paylaşımında Balmain ve Rousteing'e Renaıssance'ı hayata geçirdikleri ve sınırları zorlamasına ve kendini özgürce ifade etmesine izin verdikleri için teşekkür etti. Balmain attığı bir tweet'te koleksiyon Rönesans'tan esinlenen ve ilham perisinin kendisiyle işbirliği içinde yaratılan türünün tek örneği bir couture koleksiyonu olarak nitelendirdi. Beyoncé'nin Balmain ve Rousteing ile son işbirliği 2018'de, Kaliforniya'daki müzik festivali Coachella'da ilk kez sergilediği üç parçalık özel bir koleksiyonla gerçekleşmişti. 

32 kez Grammy Ödülü kazanan Beyoncé, Ivy Park'ı ilk olarak 2016 yılında Topshop ile birlikte bir spor giyimi serisi olarak başlattı. Beyoncé, 2019'da Adidas ile işbirliği yapmadan önce 2018'de markanın tek sahibi oldu. Ancak bu hafta, Ivy Park'ın 2022 satışlarının yüzde 50'den fazla düşerek 40 milyon dolara gerilemesinin ardından markasını geri alacağını söyleyerek Alman spor giyim deviyle yollarını ayırdı. Forbes'a göre sanatçının net serveti 450 milyon dolar. ABD'li şarkıcı bu servetle Forbes'un 2022 Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde 80. sırada yer alıyor ve ABD'de kendi servetini yapan kadınlar listesinde 61. sırada.