28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 23.11.2022 18:28 | Son Güncelleme: 23.11.2022 19:08

Gucci'de Alessandro Michele devri bitiyor mu?

Ocak 2015'ten bu yana Gucci'nin kreatif direktörü Alessandro Michele'in markadan ayrılacağı iddia edildi. Gucci konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken Michele, markanın bugüne kadarki en başarılı kreatif direktörlerinden biri olarak gösteriliyor
Gucci'de Alessandro Michele devri bitiyor mu?

Moda dünyası ismini açıklamayan bir kaynağın Women's Wear Daily'e (WWD) verdiği bir demeçle çalkalanıyor. Kaynak, kreatif direktör Alessandro Michele'in Gucci'den ayrılacağını iddia ediyor. Ayrılık iddiasının nedeni ise Gucci'nin Michele'den güçlü bir tasarım değişikliği başlatmasının istendiğini ancak tasarımcının bu talebi karşılamadığı yönünde. 

Gucci'den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz hafta Michele'ye ve onun vizyonuna ilk günlerden itibaren destek olan başkan ve direktör Marco Bizzarri'nin markadan ayrılması bu haberi doğrular nitelikte.

Nedeni 3. çeyrek performansı mı?

Bir arkeoloji aşığı, kültür sahibi ve eklektik bir koleksiyoncu olan Alessandro Michele'nin 'Gucci'nin kreatif direktörü' görevine atandığı ilk andan itibaren marka adına yaptıkları onu Gucci'nin bu zamana kadar sahip olduğu en başarılı kreatif direktör yapıyor. Michele'nin ele aldığı günden bu yana marka 2018'in ilk çeyreğine kadar art arda beş çeyrekte yüzde 35'i aşan bir büyüme kaydetti. Aynı zamanda Gucci başkanı ve CEO'su Marco Bizzarri'yi o yılın Haziran ayında marka için 10 milyar euro'luk bir gelir hedefi belirlemeye sevk etti. Ancak geçen ay Kering, organik satışların üçüncü çeyrekte hız kazanmasına rağmen Gucci'nin grubu diğer markalarına kıyasla düşük performans göstermeye devam etti. Marka yöneticilerinin Michele'den tasarım yaklaşımını değiştirmesini istemesinin nedeninin de bu olduğu düşünülüyor.