26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.01.2023 11:45 | Son Güncelleme: 10.01.2023 12:46

Gucci'nin ikonik çantası The Jackie 1961 güncellendi

Gucci'nin 1960'lar ve 1970'lerde 'jet sosyete' yaşam tarzının sembolü haline gelen ve Jacqueline Kennedy'nin en sevdiği çanta olan Gucci 1961 Jackie yeniden yorumlandı. Kampanyanın başrolünde ise Dakota Johnson var
Gucci'nin ikonik çantası The Jackie 1961 güncellendi

Tüm zamanların en ikonik çantaları arasında yer alan ABD’nin eski first lady’si Jackie Kennedy’nin kullanmasının ardından ise İtalyan moda devi Gucci'nin “Jackie 1961” adını verdiği çanta şimdi her kullanıcıya uygun bir dizi zengin renk ve kumaşla kendini yeniden tanıtılıyor.

John F. Kennedy'nin ölümünden sonra Jackie, iş adamı Onassis ile çıkmaya başladığında, magazin dergileri çiftin fotoğraflarıyla doluydu ve bu Gucci çantası Jackie'nin omzunda hiç eksik olmadı. Bu nedenle marka, çantayı onun adıyla onurlandırmanın iyi olacağı düşündü. Aradan yıllar geçti, Coco Chanel'in 'Moda geçer, stil kalır' sözlerini kanıtlarcasına çanta yeniden trend oldu. Gucci’nin ardından pek çok marka da kendi stilleriyle Jackie 1961'in şeklini birleştirdi. 

Kampanyanın başrolünde Dakota Johnson var 

El çantalarını özenle geri döndürmek, son yıllarda Gucci için son derece başarılı bir strateji olduğu kanıtlandı. 2021 yazında, eski kreatif direktör Alessandro Michele, Prenses Diana'nın en sevdiği bambu saplı çantaya neon deri kemerler ekleyerek ve tüketicilere kişiselleştirme seçeneği sunarak 21. yüzyıl için dönüştürdü. Şimdi ise bir Gucci hayranı Grinin Elli Tonu yıldızı Dakota Johnson ile Jackie 1961 ile tekrar sahneye çıkıyor.


Glen Luchford ve sanat yönetmeni Christopher Simmonds ile fotoğraflanan bu kampanyada Johnson, Jackie 1961'in farklı versiyonlarıyla Los Angeles'ta geçen birçok günlük durumda karşımıza çıkıyor. Yeniden yorumlanan çanta minimalist ama etkili silüeti, çeşitli durumlara uyacak şekilde tasarlanmış üç farklı boydan oluşuyor; küçük boy mini, küçük ve orta boy.