25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.03.2022 16:52 | Son Güncelleme: 12.03.2022 17:37

Rihanna iç çamaşırı markası Savage X Fenty'i halka arza hazırlanıyor

Rihanna, sadece online satışlarla marka değerini 1 milyar doların üstüne çıkardığı iç çamaşırı markası Savage X Fenty'i halka arza hazırlanıyor.
Rihanna iç çamaşırı markası Savage X Fenty'i halka arza hazırlanıyor

Günümüzün en popüler stil ikonlarından biri olan Rihanna son dönemde müzik yerine kozmetik ve iç çamaşırı gibi sektörlerdeki girişimleriyle gündemde. Barbados'un ulusal kahramanı, değeri 2021'de 1 milyar doları aşan Savage X Fenty iç çamaşırı markasını halka arz etmeye hazırlanıyor. 

Zamanlama ve planlama kesin değil

Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım bankalarıyla da iş birliği içerisinde olan Savage X Fenty’nin halka arzının bu yıl içinde gerçekleşmesi planlanıyor. Bloomberg’in haberine göre ise markanın temsilcileri, konuyla ilgili yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Şarkıcıya yakın kaynaklar ise, halka arz konusunda henüz nihai bir kararın verilmediğini ve zamanlama da dahil olmak üzere planlarının hala değişebileceğini söyledi.

Victoria’s Secret’a rakip olacak

Rihanna’nın iç çamaşırı markası, halka arz edildiğinde 3 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olacak. Yani marka, dünyanın en ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret’ın piyasa değerine (4,19 milyar dolar) yakın bir seviyeye sahip olacak.

Yüzde 30'luk payına sahip

Markanın kurucusu Rihanna, bu marka ve güzellik markası Fenty Beauty girişimleri sayesinde 2021 yılında milyarder unvanını kazanmıştı. Rihanna’nın Savage X Fenty’de yüzde 30’luk paya sahip olduğu aktarılırken, bu da şirketin halka arz edilmesi durumunda Rihanna’nın servetinin daha da artacağını gösteriyor.

2017 yılında soyadını kullanarak oluşturduğu Fenty Beauty markasıyla kozmetik sektörüne adım atan şarkıcı, 2018 yılında da Savage X Fenty adını verdiği iç çamaşırı markasını çıkardı.

Rihanna Forbes'un milyarderler listesine ilk kez geçen yıl girmiş ve serveti 1.7 milyar dolar olarak tahmin edilmişti. Bu rakamın 1.4 milyar doları şarkıcının Fenty Beauty girişiminden geliyordu. O dönemde Rihanna'nın Savage X Fenty'deki yüzde 30'luk payına 270 milyon değer biçilirken, halka arzın 3 milyar dolara piyasa değeri üzerinden gerçekleşmesi durumunda şarkıcının sadece bu şirketteki payı 900 milyon dolar değerine ulaşacak.