25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 25.02.2022 10:02

Müzik hakkında her şey

Müzik hakkında her şey
Selim Karakaya
@turkcepodcast Bir şarkının hikayesi, bir müzisyenin mücadelesi, bir döneme damga vuran melodiler, her şeyi değiştirme gücüne sahip notalar. Latin, hip-hop, pop, caz, rock. Bu hafta müzik konuşuyoruz.

Rolling Stone - Music Now

Müzik tarihinin en saygın dergilerinden biri olan Rolling Stone, yeni medyaya da en hızla uyum sağlayan mecralardan biri. Derginin editörleri ve yazarlarının hazırladığı yayınlarda, müzik piyasasına dair son haberleri ilk kaynaktan öğrenebilmenin yanında, özel röportajları da dinlemek de mümkün.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Caz Karavanı

Temel soru: “Caz Müziği Nedir?” Eray Aytimur bu sorudan yola çıkarak, türün dikkat çeken müzisyenleri ve konuya hakim konuklarıyla her yönüyle caz dünyasını konuşuyor.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Şehir ve Ritim

Son yıllarda Türkiye’de de hızla yükselen hip-hop kültürü, şarkılardan filmlere uzanan geniş bir temelde sorgulanıyor, tanımlanıyor. Konuk olan hip-hop müzisyenlerinin hikayelerini dinlemek de kültürün temelini anlayabilmek için önemli.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Latin Lover

Ayhan Sicimoğlu’nun radyo için hazırladığı programların podcast arşivi hala çok dinleniyor. Her bölümü ayrı bir müzisyene ya da türe ayrılan yayınları, onun tabiriyle, “hastası olanlar” listelerine mutlaka almalı.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Google

Metal Muhabbeti

Her hafta bir metal, punk ya da hardcore alt janrının önemli 10 grubunun tanıtıldığı ve tartışıldığı yayınlar. Bahar Heper ve Can Temiz’e eşlik eden Çağlan Tekil’in geride bıraktığı son kayıtlar olması açısından da değerli bir arşiv.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Pusula

Apple ve Karnaval işbirliğiyle hazırlanan, Türkçe müzik için en güncel rehberlerden biri. Yeni şarkıların tanıtılmasının yanında, sanatçıların şarkılarıyla ilgili yorumları ve özel paylaşımlar da dinleyicilerle buluşuyor.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Google, Karnaval

Zorlu PSM

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, pandemi döneminde evde geçirilen günleri sanatla renklendirmek amacıyla #PSMyleKal serisi başlattı. Bu dönemin ürünlerinden biri de, çeşitli özel programlarla kapsamlı bir podcast yayınına dönüştü.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Men-E-Men

90’lı yıllardaki bir televizyon programının, podcast ile yeniden doğuşu diyebiliriz. Özgür İnceoğulları ve Burçin Acer, müzik başta olmak üzere birçok güncel konuyu her yanıyla tartışarak, o yılların ruhunu bugüne taşımaya çalışıyor.
  • Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google