21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 11:20 | Son Güncelleme: 12.02.2024 11:38

Beyonce yeni albümünü Super Bowl reklamıyla duyurdu

30 saniyesi 7 milyon dolar olan Super Bowl reklamları Beyonce’nin yeni albüm tanıtımıyla farklı bir boyut kazandı. New York Times, yeni albüm müjdesinin günlerce süren spekülasyonların ardından geldiğini yazdı
Beyoncé, Renaissance turnesinde 8 Temmuz 2023. (New York Times)
Beyoncé, Renaissance turnesinde 8 Temmuz 2023. (New York Times)

Ben Sisario / New York Times

Günlerce süren spekülasyonların ve hayranlarının internetteki soruşturmalarının ardından Beyoncé, Super Bowl reklamında yer alarak yakında yeni bir albüm yayınlayacağını duyurdu. Devre arasından kısa bir süre sonra yayınlanan Verizon reklamında Beyoncé, komedyen Tony Hale ile ‘interneti yıkacak’ (yani Verizon'un 5G ağı) bir şey yapma konusunda şakalaşıyor. Reklamda "Beyonc-A.I.", Barbie’ye ithafen "Bar-bey" ve ABD başkanlığına ithafen "BOTUS" da dahil olmak üzere birkaç sözlü şaka yer alıyor.

29 Mart'ta yayınlanacak

Beyonce reklam sona ermeden önce “Yeni şarkıyı yayınlayın” diyor. Kısa bir süre sonra Beyoncé'nin web sitesi, "Act II" olarak tanımlanan yeni bir albümün 29 Mart'ta yayınlanacağı duyurusuyla güncellendi.

Albümün, Beyoncé'nin Renaissance albüm projesinin ikinci bölümü olduğu anlaşılıyor. İnternette hızla yayılan iki yeni şarkının (Texas Hold 'Em ve 16 Carriages) akustik tınılarına bakılırsa country-rock temalı bir albüm olabilir.

3 perdelik proje

Beyoncé Temmuz 2022'de Renaissance’ı açıkladığında, Instagram'da bunun pandemi sırasında kaydettiği üç perdelik bir projenin yalnızca ilk parçası olduğunu söylemişti. O dönemki albümünden ‘birinci perde’ olarak bahseden Beyonce albümünü ‘dünya için korkutucu bir zamanda hayal kurmak ve kaçış bulmak için bir yer’ olarak tanımladı.

1990'ların retro dans temalı bu albüm 1 numaraya kadar yükseldi ve ticari yayın Pollstar'a göre Beyoncé'nin geçen yıl 580 milyon dolarlık bilet satan Renaissance World Tour'unun merkeziydi. Tur, Taylor Swift'in Eras’ından sonra ikinci sırada yer alıyor.

Beyoncé 2016'da çıkardığı Lemonade albümündeki Daddy Lessons şarkısında country müziğe yönelmiş ve şarkının remiksinde Chicks'e yer vermişti. Kasım ayında Country Müzik Derneği Ödülleri'ndeki performansı için Nashville'li grupla bir araya geldi ve bu performans internetteki country hayranları tarafından karışık bir tepkiyle karşılandı. Beyonce’nin sadık hayranları şarkıyı şiddetle savundu.

© 2024 The New York Times Company