04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 10:27 | Son Güncelleme: 12.02.2024 10:43

NYT yazdı: Usher devre arası şovunu Vegas partisine çevirdi

Amerikan Futbol Ligi Final karşılaşması Super Bowl 2024'ün devre arası şovunda Usher rüzgarı esti. NYT, sahnede birçok sanatçının eşlik ettiği Usher'ın performansını değerlendirerek devre arası şovunu Vegas partisine çevirdiğini yazdı
Usher Las Vegas'taki Allegiant Stadyumu'ndaki Apple Music Super Bowl LVIII İlk Yarı Gösterisi sırasında performans sergiliyor. (Bridget Bennett/The New York Times)
Usher Las Vegas'taki Allegiant Stadyumu'ndaki Apple Music Super Bowl LVIII İlk Yarı Gösterisi sırasında performans sergiliyor. (Bridget Bennett/The New York Times)

Elena Bergeron / New York Times

Las Vegas'taki devre arası gösterisi Usher’ın 13 parçasını seslendirdiği 30 yıllık kariyerinin retrospektifiydi. Las Vegas'ın Allegiant Stadyumu'nda düzenlenen Super Bowl 2024’teki muhteşem tema en başından belliydi. Usher ilk göründüğünde küçük sahnede bir tahtta oturuyordu, bembeyaz giyinmişti ve omuzlarına beyaz bir kürk pelerin sarılmıştı.

Kısa bir platformdan inip "Confessions" albümünden neşeli bir single olan "Caught Up"ın açılış dizesini söyleyen Usher bilindik dans performansına geçti. Şarkıcı ardından tüyler ve payetlerle donatılmış dansçılardan oluşan topluluğun ortasında dans etmek için sahaya çıktı.

Alicia Keys, kırmızı piyanosuyla eşlik etti

Usher, 2001'den kalma neşeli bir ayrılık şarkısı olan "U Don't Have to Call " ile sahada süzüldü, R&B parçası “Superstar” ile yüksek notalara çıktı ve bando eşliğinde “Love in This Club”ın birkaç sözüne eşlik etti. Usher daha sonra sahne ışıklarını Alicia Keys'e verdi ve performansın daha yavaş, fiziksel olarak daha az zorlayıcı bölümü için kırmızı piyanonun başında Keys’e katılmadan önce "If I Ain't Got You" adlı hitinin açılışını çaldı. İkili 2004'teki ortak çalışmaları “My Boo” da düet yaparken kimyaları açıkça ortaya çıktı.

Alicia Keys, Apple Music Super Bowl LVIII İlk Yarı Gösterisi sırasında performans sergiliyor. (Doug Mills/The New York Times)

Yapımcı Jermaine Dupri, Usher'ın 1997 tarihli ikinci stüdyo albümü olan “My Way” de ilk kez birlikte çalıştıklarından bu yana şarkıcının en üretken müzikal ortağı ve akıl hocası oldu. Atlanta'da yaşayan Dupri, benzer bir isme sahip albümlerinin kalbinde yer alan orta tempolu “Confessions Part II” single'ını sunarken enerjiyi yükseltti.

Mikrofon başında sabit duran Usher, sosyal medyada viral olan “Saat 7. Usher nerede?” testine bir selam göndererek Nice & Slow, Burn ve U Got It Bad şarkılarını seslendirdi. Bir destek grubunun önünde sahne alan Usher, önce payetli kolsuz gömleğini çıkarıp sade bir atletle kaldı, ardından da şarkının klibinde yer alan koreografi için tamamen üstsüz kaldı.

Eski dostla sahnede

Usher kostüm değişimi için sahneden çekilirken sanatçı H.E.R. Bad Girl’ü söylemek için sahneye çıktı. Patenli dansçılar sahneyi devraldı ve Usher OMG parçası için yeniden ortaya çıkarak single'da yer alan will.i.am ile paten dansını gerçekleştirdi. İkili daha önce 2011'de Super Bowl devre arası sahnesini paylaşmış, Usher aynı şarkıyı seslendirmek üzere Black Eyed Peas'e katılmış ve will.i.am'in üzerinden atlayıp yere inerek unutulmaz bir şekilde şovu noktalamıştı.

Yaklaşık 13 dakika süren devre arası performansı, böylesine yüklü bir set listesini ustalıkla bir araya getiren bir başarıydı. Final biraz daha az şaşırtıcıydı. Rapçi Lil Jon, Usher'ın en uzun süre 1 numarada kalan şarkısı olan ve 12 hafta zirvede kalan Yeah!’e (2004) geçmeden önce 2013'te çıkardığı ‘Turn Down for What’ın birkaç dizesini seslendirdi ve Atlanta'ya gönderme yapan enerjik bir final için ikiliye Ludacris de katıldı.

© 2024 The New York Times Company