24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.12.2022 04:30 | Son Güncelleme: 12.01.2024 17:40

Bir lokmalık mucizeler

New York Times'tan yılbaşı sofralarınızı renklendirmenize yardımcı olacak pratik tarifler...
Bir lokmalık mucizeler

Ali Slagle / The New York Times

Yılbaşı sofralarınızı tek lokmalık atıştırmalık tabaklarıyla renklendirebilirsiniz. Her biri çok kısa sürede hazırlanan bu lezzet bombaları genellikle birkaç malzemeyi bir araya getirerek oluşturuluyor.
● Hurma dolması: Hurmaları kesip çekirdeklerini çıkarın. İçlerine keçi peyniri ve limon kabuğu rendesi koyup karıştırın.
● Zeytin dolması: Çekirdeği çıkarılmış zeytinlerin içine kuru üzüm doldurun. Badem, peynir, hamsi veya kavrulmuş sarımsak dişi de tercih edebilir, hatta karışık bir tabak hazırlayabilirsiniz.
● Jambon-jalapeño-ananas: Küçük bir parça ananası bir parça jambonla sarın. Üzerine dilimlenmiş salamura jalapeno biberleri kürdanla geçirin.
● Havyarlı patates cipsi: Limon kabuğu rendesini ekşi krema ile karıştırın. Cipslerin bazılarının üzerine küçük bir kaşık krema, bazılarının ise somon yumurtası veya başka bir havyar koyun.
● Tuzlu-sirkeli yumurtalar: Mayonez, malt sirkesi ve tuzu karıştırın. Bölünmüş, rafadan yumurtaların üzerine kaşıkla yerleştirin. Patates cipsini de sirke ile ezip en üste koyun.
● Hardallı yumurta: Yumuşatılmış tereyağını, hardal, kıyılmış kornişon veya kapari ve maydanoz veya tarhun ile karıştırın. Bir-iki dakika haşlanmış, ikiye bölünmüş dört yumurtanın üzerine kaşıkla yerleştirin. •

© 2022 The New York Times Company