16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2023 04:33 | Son Güncelleme: 01.09.2023 08:33

Gençler çok cesur, benim işim onları durdurmak

The New York Times bir kuşağın son gladyatörü Djokovic ile Amerika Açık’ı konuştu: “Alcaraz ve kuşağı beni yenecek güçte. Ama benim işim de buna izin vermemek”
Djokovic daha önce dramatik bir finalde kaybettiği  Amerika Açık’ı bu kez kazanmak istiyor. Fotoğraf: Getty Images
Djokovic daha önce dramatik bir finalde kaybettiği Amerika Açık’ı bu kez kazanmak istiyor. Fotoğraf: Getty Images

Matthew Futterman / The New york Times

Novak Djokovic iki yıldır New York hayali kuruyordu. Burada bir sürü başarısı var. Amerika Açık’ta üç kez şampiyon oldu. En ünlü vuruşlarından birini 2011 yılında burada yaptı. Yarı finaldeki rakibi Roger Federer iki kez maç puanı için servis atarken inanılmaz bir forehand vuruşla geri dönmüştü.

Ancak onun aklı kötü bir hatırada kaldı. 2021 Amerika Açık tekler finalinde Daniil Medvedev karşısında alacağı moral bozucu mağlubiyetin hemen öncesinde…

Djokovic kariyerindeki neredeyse tek eksikten bir galibiyet uzaklıktaydı. Final maçından önce sandalyesine oturup Arthur Ashe Stadyumu’ndaki 23 bin seyircinin sesini dinledi. Uzun yıllar Djokovic’in rakiplerini destekleyen kalabalık bu kez ona tezahürat yapıyordu. Gözyaşları içinde yüzünü havlusuna bastırdı.
New York’luların büyük ve tarihi olaylara değer verdiğini biliyordu. Korta çıkar çıkmaz desteklerini hissetmiş ve duymuştu. Yenilen taraf olarak sandalyesine oturduğunda yine yanındaydılar.

Djokovic 27 Ağustos çarşamba akşamı stadyumun önündeki oyuncu alanında verdiği röportajda “O gün New York’lulara ve New York’a bambaşka bir aşk duydum” diye konuştu.

Geçen yılki turnuvayı Covid-19 aşısı olmayı reddettiği için kaçırdıktan sonra nihayet yeniden tekrar ABD Açık’ta. İki yıl önce o pazar günü hissettiği aşk da giderek büyüyor. İki taraf için de.