29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.03.2024 10:29 | Son Güncelleme: 05.03.2024 10:38

NYT anket sonuçlarını yazdı: Seçmenler Trump'ın politikalarının daha iyi olduğunu düşünüyor

ABD'de yapılan New York Times/Siena College anketine göre seçmenlerin birçoğu, Trump'ın politikalarının Biden'ınkinden daha yararlı olduğunu düşünüyor. Daha önce yapılan araştırmalara göre insanları, eski liderlerin politikalarını genellikle daha iyi hatırlıyor
Fotoğraf: Mark Makela/The New York Times
Fotoğraf: Mark Makela/The New York Times

Ruth Igielnik ve Camille Baker / The New York Times

New York Times/Siena College anketlerine göre Amerikalılar hem Başkan Joe Biden hem de selefi hakkında yoğun ve benzer şekilde eleştirel görüşlere sahip olmalarına rağmen, Donald Trump'ın politikaları hakkında Biden'a kıyasla çok daha olumlu görüşlere sahipler. Genel olarak, seçmenlerin yüzde 40'ı Trump'ın politikalarının kendilerine kişisel olarak yardımcı olduğunu söylerken, Biden'ın politikaları için aynı şeyi söyleyenlerin oranı sadece yüzde 18. Times/Siena'nın son anketine göre seçmenlerin yüzde 43'ü Biden'ın politikalarının kendilerine zarar verdiğini söylerken, bu oran Trump'ın politikaları için aynı şeyi söyleyenlerin neredeyse iki katı.

Görevden ayrıldıktan sonra iyi hatırlanıyorlar

Başkanların görevden ayrıldıktan sonra daha iyi hatırlanmaları yeni bir şey değil. Gallup'un Haziran ayında yaptığı bir ankete göre, son 11 başkanın dokuzuna geriye dönük olarak bakıldığında, hem ortalama olarak hem de özellikle Trump için görevden ayrıldıktan sonra çalışmalarının onay oranı yüzde 12 puan arttı.

Ancak Times/Siena'nın son anketleri, Demokratların 2024'te motive edici konular olmasını umdukları politikalardan etkilenen gruplar tarafından bile Trump'ın politikalarının nispeten ne kadar iyi değerlendirildiğini ortaya koyuyor. Birçoğu için en önemli şey ekonomi gibi görünüyor. Trump'ın kürtaj hakkını ortadan kaldıran Yüksek Mahkeme yargıçlarını atamış olmasına ve Amerika'daki kadınların yaklaşık üçte ikisinin kürtajın her durumda ya da çoğu durumda yasal olması gerektiğini düşünmesine rağmen, kadınların Trump'ın politikalarının kendilerine yardımcı olduğunu söyleme olasılığı Biden'ınkinden yüzde 20 puan daha fazla.

Genel olarak, Trump'ın politikalarının kendilerine yardımcı olduğunu düşünen kadınların oranı yüzde 39 iken, yüzde 26'sı politikalarının kendilerine zarar verdiğini, yüzde 34'ü ise pek bir fark yaratmadığını söylüyor. Ekim ayında altı önemli rekabetin olduğu eyalette yapılan anketlerde kadınların yüzde 42'si kürtajın her zaman yasal olması gerektiğini söylerken, bu grubun üçte ikisi Trump'ın politikalarının kendilerine zarar verdiğini söyledi. Ancak kürtajın daha sınırlı olması gerektiğini düşünen kadınlar, Trump'ın politikalarının kendilerine zarar vermekten ziyade yardımcı olduğunu söyleme oranları daha yüksekti.

Ekonomiye ilişkin görüşler, adayların politikalarına ilişkin görüşlerle derinden iç içe geçmiş durumda. Cumhuriyetçiler neredeyse evrensel olarak ekonomiyi kötü olarak görürken, Demokratlar daha eşit bir şekilde bölünmüş durumda. Ekonominin mükemmel ya da iyi durumda olduğunu söyleyen seçmenlerin büyük bir kısmı da Biden'ın politikalarının olumlu etkilerini hissettiklerini söyledi. Ekonominin iyi ya da kötü olduğunu düşünen Demokratlar ve Demokrat eğilimli kararsızlar, Biden'ın politikalarının kendilerine zarar verdiğini ya da pek bir fark yaratmadığını söyleme oranları daha yüksek.

©️ 2024 The New York Times Company