21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2024 11:06 | Son Güncelleme: 02.09.2024 11:15

NYT Clooney'in Biden yorumunu yazdı: Alkışlanması gereken kişi Başkan'dır

George Clooney Venedik Film Festivali'nde Joe Biden ve Amerikan siyaseti hakkında konuştu. NYT'ye göre Demokratlara destek veren yüksek profilli kişiler arasında yer alan Clooney, Kamala Harris'in yükselişine de değinerek 'Hepimiz gelecek için çok heyecanlıyız' dedi
NYT Clooney'in Biden yorumunu yazdı: Alkışlanması gereken kişi Başkan'dır

Kyle Buchanan / New York Times

Suç filmi Wolfs için Venedik'te düzenlenen basın toplantısının ortasında bir muhabir George Clooney'ye herkesin aklındaki soruyu soracağını söyledi. Clooney ise "Yakından ne kadar iyi göründüğümü mü soracaksın?" diye espri yaptı. Her ne kadar 63 yaşındaki Clooney bronzlaşmış olsa da, asıl soru film yıldızı görünümüyle ya da Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılan Wolfs filmiyle ilgili değildi. Bunun yerine Clooney'e 10 Temmuz'da The New York Times'a yazdığı ve Başkan Joe Biden'ı Demokratların adayı olmaktan vazgeçmeye çağıran makalenin etkisi soruldu.

O dönemde bu yazı, haziran ayında Donald Trump ile girdiği münazaranın ardından Hollywood'un büyük bağışçı sınıfının Biden'a olan güvenini kaybetmesinin en yüksek profilli örneklerinden biri olarak görülüyordu. Venedik'teki basın odasında bulunan bazı gazeteciler Clooney'nin etkili makalesinden bahsedildiğinde onu alkışladılar, ancak yıldız buna karşı çıktı. Temmuz ayı sonunda Demokrat Parti'nin adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyen Biden hakkında Clooney, "Alkışlanması gereken kişi, George Washington'dan bu yana kimsenin yapmadığı en özverili şeyi yapan Başkan'dır. Bizi oraya getiren entrikaların hiçbiri hatırlanmayacak ve hatırlanmamalı da. Hatırlanması gereken şey özverili davranışlardır" dedi. Harris'in yükselişini ima eden Clooney sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda dünyanın geldiği noktadan gurur duyuyorum ve bence pek çok insan buna şaşırıyor. Hepimiz gelecek için çok heyecanlıyız.”

Filminin vizyon şekli değişti

Clooney'nin basın toplantısı sırasında muhatap olduğu tek zor soru bu değildi. Başrollerini Brad Pitt ile paylaştığı Wolfs, toplumun ilgisini çeken eski moda bir film. İki aktör bir suç mahallini örtbas etmek için isteksizce birlikte çalışmak zorunda kalan rakipleri canlandırıyor. Film başlangıçta Apple TV+'ta gösterime girmeden önce sinemalarda geniş çaplı bir gösterime girecekti. Ancak yayıncı kuruluşun Argylle ve Fly Me to the Moon gibi yakın zamanda vizyona giren fiyaskolarla karşılaşmasının ardından bu plan önemli ölçüde kesintiye uğradı. Şimdi, Wolfs 27 Eylül'de yayınlanmadan önce sınırlı sayıda sinemada sadece bir hafta gösterime girecek.

Birkaç muhabir Clooney'e büyük bir gösterimden vazgeçmek zorunda kaldığı için hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığını sordu. Clooney, “Elbette, bunu isterdik. Brad ve ben bu yüzden maaşımızın bir kısmını bu film için geri verdik" dedi. Clooney, Times'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı, Pitt ve kendisine film için 35'er milyon dolar ödendiği yönündeki habere de itiraz etti. Yıldız, "Rapor edilenden milyonlarca ve milyonlarca ve milyonlarca dolar daha az" dedi. (Times haberinin arkasında duruyor.) Clooney son yönetmenlik denemesi olan The Boys in the Boat'un Amazon'a gitmeden önce MGM için yapıldığını ve planlanan yurt dışı gösteriminden çıkarıldığını belirterek "Bunun çözmekte olduğumuz unsurları var" dedi. Basın toplantısında hazır bulunan Pitt de vizyon değişikliği konusunda iyimser konuştu. Pitt "Tiyatro deneyimi konusunda her zaman romantik olacağız. Aynı zamanda, yayıncıların varlığını seviyorum çünkü daha fazla hikaye, daha fazla yetenek görebiliyoruz, daha fazla göz alıyor. Bu hassas bir denge ama kendi kendini düzeltecektir" dedi.

Film sektörüne değindi

Bir başka muhabir, Clooney ve Pitt'in başrollerini paylaştığı bir filmin artık vizyona giremeyecek olması halinde sektörün mevcut durumundan ne çıkarılabileceğini sordu. Clooney “Belli ki düşüşteyiz” diye şaka yaptı. Ancak kendisi ve Pitt daha genç oyuncularken, “Hala bir tür stüdyo sistemi vardı. 'ER' benim için bir kırılma noktası oldu" diyerek rol aldığı hastane dizisine atıfta bulundu. Clooney "Warner Bros'taydım ve Warner Bros'ta beş filmlik bir anlaşma yaptım. Yol boyunca bir şekilde korunuyorsunuz" dedi. Clooney, Warner Bros. anlaşmasının ünlü fiyasko Batman & Robin'i de içerdiğini, ancak bu hamlelerin arkasında hala günümüz oyuncularının erişemediği bir mekanizma olduğunu belirtti. Yine de iyi yanlarını görmeyi tercih etti. Clooney, "Sektörümüzün demokratikleşmesi kötü bir yol değil. Yayıncılar sayesinde “çok daha fazla insan” film izliyor ve bu iyi bir şey" dedi.

 © 2024 The New York Times Company